Notícies

  Dilluns, 9 de novembre de 2015

L’ACM enviarà als ajuntaments una moció de suport a la resolució del Parlament d’inici del procés de la creació d’un nou Estat

Perquè sigui debatuda en els seus plens

El Comitè Executiu de l'Associació Catalana de Municipis (ACM) va aprovar el passat divendres enviar a tots els ajuntaments catalans una moció per donar suport a la resolució, aprovada pel Parlament de Catalunya, d'inici del procés de creació de l'Estat Català independent en forma de república.
 
En els propers dies s'enviarà a tots els ajuntaments la moció, que ha estat aprovada avui dilluns al Parlament amb 72 vots a favor, per ser debatuda en tots els plens municipals de Catalunya. Durant la sessió parlamentària d'avui, el president de l'ACM, Miquel Buch, ha manifestat que "per tirar endavant la creació d'un nou Estat, el Parlament de Catalunya necessita el suport d'altres nivells de l'administració. Des de l'ACM es farà arribar als 1003 ens locals associats (dels quals 918 són ajuntaments) una moció de suport a la declaració. "La voluntat dels catalans i catalanes és construir un país més just, solidari i lliure" ha apuntat Buch.
 
Els ajuntaments són l'administració més propera al ciutadà i amb la que més confien els ciutadans. "Per tal que aquest suport sigui real, necessita el compromís del món local. No podem estar al marge del que han dit la majoria dels ciutadans i ciutadanes de Catalunya", ha conclòs Buch.

El Parlament ha aprovat la declaració de ruptura amb l'estat espanyol (foto: Parlament de Catalunya).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa