Notícies

  Dimecres, 11 de novembre de 2015

El proper dissabte se celebra el Correllengua a Arbeca, que arriba ja a la seva 12a edició

Entre els actes previstos destaca la gravació d'una flashmob amb els membres actuals i antics dels Grallers la Revolta i entitats del poble

Des de fa 19 anys, el Correllengua treballa per a la difusió de l'ús de la llengua i la promoció de la cultura popular de les terres de parla catalana des d'una aposta lúdica, festiva, participativa i transversal. La Coordinadora d'Associacions per la Llengua Catalana (CAL) és una de les principals entitats que promocionen el moviment, especialment al Principat i a la Catalunya Nord. La iniciativa, que recorre moltes comarques dels Països Catalans, es dedica enguany una de les figures més versàtils del país: el poeta, cantant i actor alcoià Ovidi Montllor, coincidint amb el vintè aniversari de la seva mort.

Com a novetat important de la present edició, des de la CAL ha coordinat l'organització dels actes conjuntament amb Som Països Catalans i la xarxa de Casals i Ateneus dels Països Catalans. D'aquesta manera, moltes de les celebracions i actes del Correllengua s'emmarquen dins la campanya 'Festa Ovidi Montllor, 20 anys de vacances' impulsada per ambdós col·lectius.

Arbeca, fidel al Correllengua

Després que l'edició de l'any passat consistís en un sopar popular i concert amb Cesk Freixas, la Catxibanda i PD Cactus, el proper dissabte, 14 de novembre, torna el Correllengua a Arbeca, que ja arriba a la seva 12a edició i és l'únic que es fa enguany a les Garrigues. El programa d'actes previst és el següent (els actes es faran a la plaça de la Unió Republicana):

  • 15.00h: Gravació dels primers plans de les entitats participants a la 'flashmob'.
  • 16.00h: Assajos de coreografia i música i, seguidament, gravació de la 'flashmob' d'Arbeca.
  • 17.30h: Xocolatada per a tothom.
  • 21.00h: Sopar popular a la Sala la República (antiga sala dels jubilats).
  • I en acabar, concert amb Filiprims i Dj. Bernel.

Amb l'enregistrament d'aquesta 'flashmob', els Grallers la Revolta clouen els actes de celbració del seu 30è aniversari. A més, durant la tarda hi haurà l'exposició '30 anys en imatges dels grallers', a la Sala la República. La jornada està organitzada per la CAL, Correllengua Arbeca i els Grallers la Revolta, amb la col·laboració de l'Ajuntament d'Arbeca.

El cartell del Correllengua 2015 d'Arbeca.

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa