Notícies

  Dimarts, 9 de febrer de 2016

Després de 4 anys, l'Ateneu Popular Garriguenc torna a organitzar l'Oli Rock, amb Brams com a cap de cartell

Tindrà lloc el 5 de març a l'Espluga Calba i també hi actuaran els garriguencs Sekera No i els lleidatants Klikenyos Fm

Després de quatre anys sense celebrar-se, enguany es tornarà a fer l'Oli Rock, una de les activitats lúdiques més emblemàtiques que organitzava tradicionalment l'Ateneu Popular Garriguenc. La junta actual de l'entitat, presidida pel borgenc Enric Cañero, ha recuperat aquest concert, que tindrà lloc el proper 5 de març a l'Espluga Calba, amb l'actuació dels berguedans Brams, el conjunt garriguenc Sekera No! i el grup lleidatà Kalikenyos Fm.

Les entrades pel concert, que costen cinc euros amb la consumició d'una cervesa o bé un refresc inclosa, es podran adquirir el mateix dia.

Recuperació de l'Oli Rock i el Borges Crema

Aquests dos concerts, el Borges Crema i l'Oli Rock, van esdevenir cites gairebé obligades pels adolescents i joves dels pobles garriguencs durant força anys. En un moment en què l'oferta d'oci no era tan àmplia com ara -i també per donar sortida a l'eclosió de grups musicals que hi havia en aquella època, sobretot a les Borges-, l'Ateneu va decidir posar-les en marxa.

El Borges Crema va nèixer l'any 1995 i es feia una tarda de juliol a la capital de la comarca amb l'actuació de diversos grups de pobles garriguencs, però sobretot de les Borges. El concert es va celebrar anualment durant més d'onze anys només amb alguna interrupció, fins que, per motius organitzatius, no es va fer durant algunes edicions fins els anys 2007 i 2008, que es va tornar a tirar endavant. Des d'aquesta darrera edició no es va recuperar el festival fins el 2015, de la mà de l'actual junta que gestiona actualment l'Ateneu, que van decidir traslladar-lo al passeig del Terrall. 

Com que el Borges Crema es feia a l'estiu, a les Borges i programava exclusivament grups de la comarca, per evitar aquest centralisme a la capital i per oferir més activitats pel jovent en una altra àpoca de l'any, l'entitat decideix engegar l'Oli Rock, que es faria en diversos pobles de les Garrigues i en ple hivern, a l'època de la recol·lecció de les olives. A més, aquest concert comptava, sovint, amb l'actuació d'un grup amb cert renom de fora de la comarca que compartia cartell amb grups locals, de manera que aquests darrers tinguessin la possibilitat d'actuar davat d'un públic més ampli.

Precisament també amb l'actuació de Brams, juntament amb el Belda i el Conjunt Badabadoc i Nabo 2.0, que va tenir lloc a Alfés el febrer del 2012, i que es va organitzar amb la col·laboració de l'Associació Cultural La Dalla, d'aquest poble de les Garrigues històriques, s'havia dut a terme la darrera edició del concert fins aquest 2016, en què l'Ateneu, tal com ha fet amb el Borges Crema, l'ha tornat a programar.

L'edició de l'Oli Rock del 2012, a Alfés (foto: Maria Badia/APG).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa