Notícies

  Dijous, 3 de març de 2016

Finalitzen les obres d'arranjament de la plaça Abadia de les Borges Blanques

Les obres han costat 138.749,78 euros, 2/3 parts dels quals han estat finançats per la Diputació de Lleida

Després de sis mesos de treballs, han finalitzat les obres d'arranjament de la plaça Abadia de les Borges Blanques, que, segons l'Ajuntament "han permès millorar notablement una de les principals connexions entre el Centre Històric i la part alta de la capital de les Garrigues".

Les obres, adjudicades a un constructor local per un import de 138.749,78 euros (IVA inclòs) i que s'han finançat amb una subvenció de 2/3 parts del total per part de la Diputació de Lleida i la resta de fons propis del consistori, s'han dividit en dues fases, la primera de les quals es va iniciar al setembre. La nova plaça permet un nou i millor accés al carrer Castell Alt i l'entorn de l'església de les Borges, construint dues rampes que faciliten la mobilitat als vianants, ja que a més d'estar situada en el barri més antic de la població, la proximitat de la zona amb el parvulari del col·legi Mare de Déu de Montserrat, fa que sigui molt freqüentada per pares i mares amb cotxets d'infants i per persones amb mobilitat reduïda, pel que amb l'actuació s'ha salvat el desnivell important que presenta l'entorn.

A més, també s'ha refet completament la vorera de la plaça, s'ha construït un paviment de formigó amb llambordes, les parets i les baranes de la rampa amb pedra seca recuperada de la zona, amb un passamà de fusta, seguint l'estètica urbanística del barri. També s'han instal·lat unes planxes d'acer a les rampes amb un dibuix d'un camp d'oliveres, obra de l'artista local Sergio Bosque, i s'ha plantat un xiprer a la nova plaça, en memòria dels difunts enterrats a la zona ja que s'hi ubicava un cementiri fins a finals del segle XVIII.

Una vegada finalitzada la primera fase d'aquestes obres a l'octubre, s'ha incorporat el mobiliari urbà, una font d'aigua potable, tres jardineres amb reg automàtic, dues mòbils i una fixa, i un sistema d'iluminació de baix a dalt, alhora que s'ha pavimentat l'espai que va des de la mateixa plaça fins al carrer Castell Alt, per acabar de deixar arranjat l'espai. L'alcalde de les Borges, Enric Mir, el regidor d'Urbanisme, Francesc Mir, acompanyats de l'arquitecte tècnic municipal van visitar el lloc el passat dimecres al matí.

La plaça tal com ha quedat després de les obres (foto: ABB).
L'aspecte d'abans (foto: ABB).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa