Notícies

  Dimecres, 19 de juny de 2013

Nous municipis de les Garrigues entraran a la ruta del Bibliobús

En surten Castelldans i la Granadella, que ja disposen de biblioteca estable

El Servei de Biblioteques del Departament de Cultura revisa la ruta per optimitzar el servei del Bibliobús i permetre que nous municipis de les comarques de les Garrigues i del Segrià entrin al seu itinerari. Es proposa que 4 municipis (Castelldans i la Granadella pel que fa a la comarca de les Garrigues), que ara comptem amb un servei bibliotecari estable i complementari al bibliobús decaiguin de la ruta, per incorporar-ne de nous que ara no tenen cap tipus de servei. La modificació, que s'espera que sigui efectiva a partir del proper mes de juliol, es farà amb l'acord dels ajuntaments implicats, els quals ja han rebut la informació actualitzada sobre els serveis que reben des del Departament de Cultura pel fet de formar part del Sistema de la Lectura de Pública de Catalunya (SLPC) i també els serveis que els demanen que assumeixin.

Pla pilot 2005-2012

L'any 2005, en el marc de la ruta del Bibliobús Garrigues-Segrià, es va iniciar un Pla Pilot per al desenvolupament de les àrees rurals de servei bibliotecari en dos municipis de les Garrigues i dos del Segrià, que va acabar l'any 2012 . Per dur a terme aquest Pla, primer es van integrar a la ruta del bibliobús Castelldans i la Granadella, de les Garrigues, i Puigverd i la Granja d'Escarp, del Segrià, que tenien els centres de lectura municipals pendents de remodelació, i es van convertir en un nou punt de servei anomenat "Biblioaccés". La seva funció inicial era de servei complementari al bibliobús . A través del bibliobús aquestes biblioteques s'han pogut remodelar i assegurar el seu manteniment a tots els nivells (fons, activitats, suport tècnic al personal, etc.).

Al cap del temps, gràcies al suport rebut a través d' aquest Pla Pilot s'han reconvertit en una biblioteca actualitzada que forma part del SLPC. Disposen actualment del programa de gestió Millenium, lot bàsic renovat, subscripcions de revistes, Préstec Interbibliotecari i activitats d'animació i formació, entre altres.

25 anys de servei

Aquest any el bibliobús compleix 25 anys de servei. El 3 de maig 1988 es va inaugurar el bibliobús Garrigues-Segrià a les Borges Blanques. Inicialment va donar servei a 27 municipis amb una periodicitat mensual (21 de la comarca de les Garrigues i 8 del Segrià). Actualment realitza una ruta per 22 municipis de la comarca de les Garrigues i part del Segrià amb una periodicitat mensual o quinzenal i atén una població de 14.840 habitants.

El bibliobús que fa ruta per diversos pobles de les Garrigues i del Segrià (foto: Bibliobús Garrigues-Segrià)

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa