Notícies

  Dimarts, 12 d'abril de 2016

El Teatre Foment de Juneda presenta una nova programació teatral

Aquest dissabte, 16 d’abril, és el torn de l’obra 'Per un sí o per un no', amb Lluís Soler i Manel Barceló

El Teatre Foment de Juneda enceta una nova etapa amb la programació teatral 2016, que ha presentat aquest matí a l'Institut d'Estudis Ilerdencs (IEI) amb la participació de l'alcalde de Juneda, Antoni Villas; la directora de l'IEI, Montserrat Macià; el tècnic de Cultura de l'Ajuntament de Juneda, Ramon Giné, i Marc Cartanyà, representant d'Íntims Produccions, la nova companyia resident del Teatre Foment. Després d'alguns anys d'obres de millora, la sala junedenca acull la nova temporada amb "més ganes que mai de convertir-se en punt de referència del teatre a les Garrigues i les comarques de Lleida", tal i com ha explicat avui l'alcalde de la població, Antoni Villas.

La programació cultural del Teatre Foment de Juneda incorpora també un nou espai de creació i representació artística al circuit, La Farinera, que se suma al renovat teatre, i que acull algunes de les obres previstes per aquesta temporada. En aquest sentit, Villas ha manifestat l'aposta de Juneda per "col·laborar amb què la cultura d'estengui per tot el territori de Lleida, posant a l'abast de les companyies i del públic les instal·lacions de què disposem".

"En la nova programació del Teatre Foment s'ha buscat la varietat d'oferta cultural i una proposta equilibrada", ha explicat Ramon Giné, "on hi caben el teatre, música i nous formats de companyies d'arreu del territori català però donant espai a les produccions lleidatanes". Amb la nova etapa de gestió municipal directa, aquest espai públic "serà un centre cultural i punt de trobada per a la ciutadania i les associacions de la zona".

En aquesta línia, amb la voluntat d'apropar el teatre al públic, Giné ha explicat que els preus de les entrades seran assequibles per a totes les butxaques (entre 8 i 12 euros les entrades anticipades, en funció de l'obra). A més, per tal de cuidar l'espectador i donar-li un valor afegit, després de cada obra es farà un col·loqui amb els actors.

Nova temporada del Teatre Foment

La temporada que avui s'ha presentat, es va iniciar el passat 19 de març amb l'espectacle de música i poesia 'Amor. Arrels, branques i fulles', a càrrec de Mertixell Gené, Meritxell Cucurella-Jorba, Heura Gaya i Txabi Ábrego, al nou espai cultural la Farinera.

De l'abril al juny, Juneda acollirà tres espectacles més per a tots els públics. La pròxima actuació que es podrà veure al Teatre Foment el proper dissabte, 16 d'abril a les 21 hores, serà 'Per un sí o per un no', una de les obres més representatives de Nathalie Sarraute, protagonitzada per Lluís Soler i Manel Barceló sota la direcció de Ramon Simó. L'obra és curta però intensa i escrita en un sol acte. Dos personatges, un escenari i poc més és el que calen per representar aquesta obra carregada de contingut. En acabar la funció, els espectadors podran participar d'un col·loqui amb la companyia. Pots guanyar un 2x1 per veure aquesta obra participant a la promoció de Ràdio les Borges.

El divendres 13 de maig, a les 22 hores, amb la companyia lleidatana Íntims Produccions, que s'establirà com a companyia resident del Teatre Foment de Juneda, presentarà a la Farinera la seva obra 'Wasted', i la temporada acaba l'11 de juny amb la representació de 'Conillet', interpretada per Clara Segura i dirigida per un altre actor, Marc Martínez.

Promocions i noves tecnologies

El Teatre Foment de Juneda també ha endegat una campanya 'Fes-te amic del Teatre' amb la que vol promoure una sèrie d'avantatges per tots els socis com ara entrades a preu reduït, participació en algun assaig general o gaudir de promocions especials. A més, s'han posat en marxa diferents canals de comunicació i informació: la web teatrefoment.cat i perfils de Facebook i Twitter, que ja compta amb prop de 500 seguidors.

La presentació de la nova programació s'ha fet a l'IEI (foto: Teatre Foment).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa