Notícies

  Dijous, 21 d'abril de 2016

Tres joves recuperen des d'Arbeca un licor tradicional, el vi de nous

Han posat en marxa la cooperativa Tres Cadires, amb seu al poble garriguenc, i han engegat un procés de micromecenatge per tirar endavant el projecte

Després d'un any de proves i feina intensa, tres joves (l'Anna Maria Capdevila, l'Andreu Culleré i el Quim Pérez) han posat en marxa la Cooperativa Tres Cadires a les terres de Ponent. Aquesta cooperativa, amb seu a Arbeca, produirà i comercialitzarà el licor amb base de vi 'vi de nous', i ho farà gràcies a l'empenta d'un procés de micromecenatge (finançament col·lectiu) que va arrencar dimarts passat.

Aquest és el punt de partida del projecte que ha de culminar, el juny del 2016, amb la primera producció del Vi de Nous de la Cooperativa Tres Cadires. Primer, però, necessiten recollir 5.000 euros mitjançant la campanya de micromecenatge a la plataforma Verkami. Entre les recompenses a escollir pels mecenes que hi participin hi ha ampolles de vi de nous, packs diversos i tres cadires com les del seu logotip pintades per tres artistes locals.

Els inicis del projecte

Des de la cooperativa, expliquen a través d'un senzill conte com va sorgir la idea de tirar endavant la iniciativa. És aquest:

"Hi havia una vegada una padrina de Belianes (Urgell) que feia cada Sant Joan una beguda dolça i melosa. Collia nous verdes i les deixava macerant en vi. Sis mesos després hi afegia més vi, esperit de vi i sucre, i ho deixava reposar altre cop mig any més.

Va ser en Jesús, veí del poble, qui va agafar el testimoni de la padrina, i va mantenir la recepta viva. Feia cent litres anuals de Vi de Nous, que no són pocs. N'Andreu, el seu fill, era qui realment es va encarregar de fer les delícies del seu grup d'amics, buidant el celler de son pare any rere any.

I el noi es va fer gran, i poc després de superar la vintena va veure que aquella beguda es mereixia ser recuperada, que ell s'havia de guanyar les garrofes d'alguna manera, i que vist els comentaris positius que sempre rebia el Vi de Nous, que l'èxit de l'empresa estava assegurat.

Però no ho va voler fer sol, i amb dues persones sòcies més (l'Anna Maria i en Quim) van decidir engegar una cooperativa, únic model empresarial en què se sentien còmodes".

Els membres de la cooperativa, preparant el licor (foto: Coop. Tres Cadires).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa