Notícies

  Dilluns, 25 d'abril de 2016

Joan Falcó Mir, elegit, de nou, Jutge de Pau de les Borges Blanques

El Jutge de Pau substitut escollit ha estat Jaume Joan Viñuales Bonastre, que repeteix també en el càrrec

El ple extraordinari de l'Ajuntament de les Borges Blanques celebrat aquest avui dilluns, a les 19 hores, ha escollit Joan Falcó Mir com a Jutge de Pau titular del municipi. A més, s'ha designat també el Jutge de Pau substitut, que serà Jaume Joan Viñuales Bonastre. Tant l'un com l'altre ja ocupaven aquests càrrecs: Falcó fa més de 20 anys que l'ostenta, mentre que Viñuales s'estrenava el 2012.

Aquestes han estat les úniques candidatures que ha rebut l'Ajuntament per ocupar el lloc. Concretament, en la votació, que han fet els 13 regidors en una urna durant la sessió plenària, Falcó i Viñuales han rebut 12 vots cadascun. També hi ha hagut una abstenció.

El grup municipal d'Esquerra Republicana de Catalunya, en relació a aquesta votació, ha demanat que, en les properes convocatòries, "es publiciti més que s'ha d'ecollir el Jutge de Pau titular i substitut, per tal que hi pugui haver més participació", tot i que no han vinculat aquesta demanda amb els candidats finalment escollits. La secretària de la Corporació ha explicat que la convocatòria s'ha publicitat pels mitjans habituals i, per la seva part, l'alcalde, Enric Mir, ha assegurat que es prendria nota d'aquesta consideració.

Aquesta votació, emesa pel ple de les Borges, haurà de ser ara ratificada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). L'elecció d'aquest càrrec es fa un cop cada 4 anys, i és el TSJC que avisa els ajuntaments quan finalitza el termini de vigència del Jutge de Pau i el seu substitut.

Falcó serà 4 anys més Jutge de Pau titular de les Borges (foto: ABB).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa