Notícies

  Dijous, 20 de juny de 2013

La primera jornada sectorial de l'oli busca millorar la cadena de valor d'aquest producte

El divendres 21 de juny es durà a terme la segona d'aquestes jornades al CEI i s'hi presentarà un estudi de mercat de les vendes d'oli d'oliva a internet

Tal com ja informàvem des de Ràdio les Borges, el Centre d'Empreses Innovadores de les Borges Blanques va acollir el passat dimecres 19 de juny la primera de les Jornades Sectorials de l'Oli, una sessió participativa on els diferents agents relacionats amb el sector van fer una diagnosi de la situació actual, identificant les necessitats i problemàtiques comunes.

La trobada, que va reunir presidents i membres dels consells reguladors de les cooperatives, molins i almàsseres de Catalunya, productors, venedors i els membres de la DOP les Garrigues, s'emmarca en el pla estratègic de desenvolupament local de les Borges i comarca i pretén donar la paraula als qui coneixen de ben a prop el sector de l'oli d'oliva, que plantegen els problemes del dia a dia i proposen possibles solucions.

Liderats pel consultor agrònom Marco Yagüe, la quinzena d'assistents van posar en comú les propostes per millorar la cadena de valor de l'oli d'oliva per tal de contribuir a la transparència del mercat i a detectar-ne les possibles ineficàcies amb l'objectiu d'incrementar el beneficis.

El regidor responsable de l'àrea de Promoció Econòmica, Jordi Ribalta, ha destacat la "necessitat d'obrir aquest escenari per tal que siguin els mateixos actors dels sector, coneixedors de les problemàtiques amb les què es troben diàriament, els qui puguin aportar el seu punt de vista per rendibilitzar-lo a través de noves accions i propostes".

Segona jornada

Per altra banda, la segona jornada tindrà lloc divendres 21 de juny a les 19.00 hores, quan es presentarà un estudi de mercat de les vendes d'oli d'oliva a internet. Un treball que aportarà conclusions i oportunitats per tal que les empreses s'interessin en la venda a través del mercat digital.

Les jornades estan organitzades per la regidoria de Promoció Econòmica amb la col·laboració de les empreses Sinergies i Xtrategics, i compten amb el suport del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, el GlobaLleida, el Departament d'Agricultura de la Generalitat, IRTA, les Almàsseres de Catalunya i la DOP les Garrigues.

Imatge de la primera jornada sectorial de l'oli d'oliva al CEI Borges (foto: Ajuntament de les Borges)

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa