Notícies

  Divendres, 21 de juny de 2013

La inauguració de la nova piscina de les Borges dóna el tret de sortida a la temporada d'estiu

El delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré, ha estat l'encarregat d'inaugurar el nou equipament aquest divendres 21 de juny

El delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré, ha inaugurat, conjuntament amb l'alcalde Enric Mir i altres autoritats, la nova piscina descoberta de les Borges, que ha quedat llesta després de tres mesos de treball.

L'obra, una reclamació dels veïns del municipi ha comptat amb un pressupost total de 244.405,76 euros, dels quals un 48% ha estat finançat per la Generalitat a través del Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC), un 47% per la Diputació de Lleida i el 5% restant per l'Ajuntament de les Borges.

Durant l'acte, Farré ha destacat la importància d'aquest tipus d'actuacions "a l'hora d'assegurar una millor cohesió social als municipis, ja que les piscines són també una àrea de convivència entre els seus usuaris, en aquest cas els veïns de les Borges i comarca".

La nova piscina, de 326 m², està dividida en dues zones. La primera té una fondària màxima de 40 centímetres, que facilita l'accés als més menuts i als pares i mares de nadons.

A l'altra, la profunditat va des d'una zona de platja fins als 1,20 metres, i permetrà l'entrada de nens i nenes fins a 14 anys. La nova piscina compta també amb una rajola antilliscant, per evitar caigudes, i amb una cascada d'aigua.

A més, el sistema de tractament utilitza sal en lloc de clor, el que el fa menys agressiu.

També s'ha creat una zona d'ombra entre les dues piscines on hi ha hamaques que es poden utilitzar lliurement. 

Tret de sortida a la campanya d'estiu

A més de la presència de Ramon Farré i Enric Mir, l'acte d'inauguració ha comptat amb la resta de regidors del consistori.

També hi han assistit la diputada al Parlament Ramona Barrufet, el diputat provincial i alcalde de Juneda, Antoni Villas, i el vicepresident del Consell Comarcal de les Garrigues i regidor d'Urbanisme de les Borges, Francesc Mir.

L'acte ha donat el tret de sortida a la temporada d'estiu a les Borges. A partir d'avui les piscines restaran obertes diàriament i fins el 30 d'agost, quan es tancarà la temporada amb una festa de l'escuma i d'inflables coincidint amb el primer dia de la Festa Major.

Pel que fa als horaris les piscines obriran cada dia de les 10.00 hores fins a les 20.00 hores. Els preus dels abonaments van des dels 12 als 42 euros, i varien segons l'edat i els descomptes per joves, famílies nombroses i avis. No obstant, l'accés serà gratuït durant aquesta tarda i demà.

Imatge de l'acte inaugural de la nova piscina (foto: Ajuntament de les Borges)
Imatge de l'acte inaugural de la nova piscina (foto: Ajuntament de les Borges)

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa