Notícies

  Dimecres, 26 de juny de 2013

El Centre de Tecnificació de Tennis Taula podrà acollir competicions internacionals

Des de l'Ajuntament esperen que aquesta nova instal·lació, encara en construcció, engresqui més joves a practicar el tennis taula

El futur equipament esportiu de les Borges Blanques podrà ser seu de campionats estatals i competicions internacionals una vegada estigui llest, previsiblement a finals del mes de novembre, segons ha informat l'Ajuntament de les Borges.

Al nou centre s'hi col·locarà un tipus de pista concreta, amb un terra especial homologat que compleix amb la normativa establerta per la Federació Internacional de Tennis Taula.

El nou equipament, que tindrà una grada amb capacitat per a 55 persones ampliable, també permetrà la pràctica d'altres esports excepte els que tenen lloc sobre rodes, com l'hoquei.

Segons el regidor d'Urbanisme i Esports de l'Ajuntament de les Borges, Francesc Mir, "aquesta superfície donarà un gran valor afegit al nou pavelló i de retruc a la ciutat de les Borges, que podrà ser escenari de competicions de tennis taula d'alt nivell. A la vegada la singularitat de la pista permetrà que se'n pugui fer un ús multidisciplinar acollint entrenaments i competicions d'altres esports com el bàsquet i el futbol sala, que compten amb un gran planter a la ciutat", apunta Mir.

No obstant, el centre de Tecnificació donarà servei principalment al Club de Tennis Taula Borges, que desplaçarà tots els entrenaments del primer equip i de la seixantena de joves promeses de la base a aquest nou equipament i que en un futur també acollirà els partits de la Superdivisió.

Les noves instal·lacions facilitaran la tasca de formació als entrenadors del club, ja que "els més joves tindran l'oportunitat de formar-se amb un equipament d'alt nivell que, a la vegada, potser farà que altres nois i noies s'engresquin i vulguin formar part d'aquest projecte", afirma el regidor.

L'estat de les obres

Pel que fa a l'estat actual de les obres del nou centre de Tecnificació, s'hi estan fent els fonaments i els murs, uns treballs que acabaran previsiblement la tercera setmana de juliol, quan es començarà a construir l'estructura metàl·lica de l'edifici i la coberta.

El pavelló disposarà de 1.000 m² edificats i d'una pista de 705 m² on hi cabran 12 taules reglamentàries de forma simultània. El centre té un pressupost d'execució de 429.860,67 euros, que assumiran en la seva totalitat el Consell Català de l'Esport, la Diputació de Lleida i el Consejo Superior de Deportes, pel que per a l'Ajuntament l'obra tindrà un cost zero. 

Imatge de l'estat actual de les obres al Centre de Tecnificació (foto: Ajuntament de les Borges)

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa