Notícies

  Dimecres, 26 de juny de 2013

Cinc empreses de les Garrigues implantaran polítiques de Responsabilitat Social Empresarial aquest 2013

Una d'elles és de la capital, les Borges Blanques, i les restants corresponen a Juneda, el Vilosell i la Granadella

94 empreses implementaran polítiques de responsabilitat social empresarial (RSE) a les seves organitzacions aquest 2013, en el marc del projecte de cooperació Gestió Sostenible Rural, que promou la incorporació de valors de gestió sostenible a les empreses beneficiàries dels ajuts Leader del PDR de Catalunya 2007-2013. Amb aquestes, ja són prop de 300 les empreses del món rural que, des de l'any 2009, han iniciat un procés de millora en l'àmbit econòmic, ambiental i social de la seva gestió. Pel que fa a la comarca, són quatre les empreses que aplicaran programes de RSE, concretament a les Borges, Juneda, la Granadella i el Vilosell.

D'acord amb la metodologia del Codi de Gestió Sostenible que comparteixen els 13 grups d'acció local de Catalunya, tècnics especialitzats en responsabilitat social corporativa han realitzat en els darrers dos mesos una diagnosi de la gestió del conjunt d'aquestes 94 organitzacions, i els han proposat un pla d'accions temporalitzat que inclou propostes per millorar la seva competitivitat econòmica, per mitigar els seus impactes ambientals o per satisfer les necessitats dels seus principals grups d'interès: clients, treballadors, proveïdors, etc. L'íntegre compliment d'aquest pla de millora pot suposar a les empreses, en el menor dels casos, un increment del 5% de l'ajut Leader del Programa de desenvolupament rural (PDR).

La majoria de les empreses que aplicaran polítiques de RSE a les seves organitzacions, segons la convocatòria 2012, pertanyen al sector agroalimentari (35,11%). A diferència d'anys anteriors, però, la mesura de serveis o microempresa ha superat amb un 33% el sector turístic (31%).

Impulsat pel Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca Alimentació i Medi Natural i coordinat per ADRI-NOC, el projecte Gestió Sostenible Rural té com a objectius impulsar la sostenibilitat i la RSE de les activitats econòmiques dels territoris rurals, avançar cap a la creació de territoris socialment responsables i afavorir la intercooperació i la creació de sinergies entre territoris rurals sostenibles.

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa