Notícies

  Divendres, 28 de juny de 2013

Les Borges acollirà aquest cap de setmana la III Fira de Modelisme i Wargames

El certamen d'enguany busca atansar-se al públic més jove i familiar

Les Borges Blanques es convertirà aquest cap de setmana en la capital del modelisme i dels jocs d'estratègia gràcies a la celebració de la tercera edició de la Fira de Modelisme i Wargames, un certamen que enguany busca atansar-se al públic jove i familiar.

S'han programat nombroses activitats dirigides a aquest sector de la població entre les que destaquen el campionat nacional de wargames i la masterclass de pintura de figures i soldadets.

La fira, que s'ha presentat aquest divendres al matí a la Diputació de Lleida, compta amb un pressupost de 9.000 euros avançats per l'Ajuntament de les Borges i en col·laboració amb la Diputació de Lleida.

A l'acte de presentació hi ha assistit la vicepresidenta segona de la Diputació i alcaldessa de Tàrrega, Rosa Maria Perelló, qui ha destacat "la gran importància del certamen per al territori, ja que és una fira apta per a tots tipus d'edats".

Per la seva part l'alcalde de les Borges, Enric Mir, ha volgut incidir en què la Fira de Modelisme "s'ha convertit en un referent, ja que és la única que se celebra a Ponent d'aquestes característiques".

Mir ha destacat que "cada vegada hi ha més aficionats al modelisme i als jocs de recreació històrica, un públic familiar i interessat en conèixer alguns episodis de la nostra història a través de la recreació artística".

En aquest sentit també s'ha manifestat Josep Bernaus, membre de l'Associació de Recreació i Modelisme Divisió 45 TH de les Borges Blanques, qui creu que un dels màxims atractiu de la fira són precisament aquestes recreacions. "El certamen compta amb atractius com maquetes de gran dimensions sobre diferents episodis històrics, amb un gran diorama sobre la caiguda de Berlín i varis simuladors de vol, entre altres".

Un programa apte per a totes les edats

No obstant, l'organització espera que un dels actes que desperti més expectació, sobretot entre els més joves, sigui el IV Nayox Prime tournament, el campionat nacional de wargames.

D'entre les novetats d'enguany destaquen els dos vehicles pesants que s'exposaran al recinte, les trobades de cotxes i motos antigues a la plaça de la Independència, davant del Pavelló de l'Oli, i la trobada de col·leccionistes de xapes de cava.

El programa també inclou una exposició de vehicles de la II Guerra Mundial.

Els horaris

La Fira, que se celebrarà al Pavelló de l'Oli, obrirà les seves portes dissabte 29 de juny a les 10.00 hores.

La inauguració tindrà lloc a les 12.00 hores al Pavelló de l'Oli de les Borges i comptarà amb la presència del diputat provincial i alcalde de Juneda, Antoni Villas, de l'alcalde de les Borges, Enric Mir i representants del Consell Comarcal de les Garrigues.

El certamen, que segons els organitzadors podria superar els 5.000 visitants de la passada edició, compta amb la presència de 50 expositors de Catalunya i de l'Estat Espanyol que ocuparan més de 600 metres quadrats.

El recinte es podrà visitar dissabte de 10.00 a 20.00 hores i diumenge de 10.00 a 14.00 hores.

El preu de l'entrada és de 3 euros per als majors de 12 anys i 2 euros per als infants de 8 a 12 anys i per als jubilats.

També hi ha la possibilitat d'adquirir un abonament per als dos dies de fira, al preu de 4 euros per als majors de 12 anys i de 3 per als infants i jubilats.

Presentació de la Fira a la Diputació de Lleida (foto: Ajuntament de les Borges)

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa