Notícies

  Dimarts, 2 de juliol de 2013

Èxit de participació en el I Curs Internacional de guitarra, llaüt i viola de mà de les Borges

El curs s'allargarà fins el proper diumenge, 7 de juny

Un total de 32 alumnes d'entre 9 i 70 anys participen en la primera edició del Curs Internacional de guitarra, llaüt i viola de mà-Memorial Emili Pujol, que s'imparteix des d'ahir i fins diumenge que ve a les Borges Blanques. Les sessions, que tenen lloc entre la Casa de la Cultura i l'Escola de Música, compten amb mestres i convidats de renom com l'ex-deixeble d'Emili Pujol, Armando Marrosu, i el professor de guitarra clàssica del Conservatori del Liceu, Guillem Pérez, entre altres, com ja us informàvem el passat mes de maig des de Ràdio les Borges. Les classes tindran lloc fins divendres i seran individuals i col·lectives, i s'alternaran amb xerrades, tallers, visites i altres activitats lúdiques.

La iniciativa, que s'emmarca dins el II Garrigues Guitar Festival "ha superat de llarg les previsions més optimistes", destaca el regidor de Cultura, Francesc Macià. El curs reuneix participants de tot el món, sobretot catalans i de l'Estat espanyol, però també de França i de Sud-Amèrica. A més de les lliçons teòriques i pràctiques la primera edició del curs memorial Emili Pujol, organitzat pel Consell Comarcal de les Garrigues i per l'Ajuntament de les Borges, comptarà amb atractives propostes com la visita del luthier Antonio Manjón, que explicarà als alumnes el procés de construcció d'una guitarra, i la conferència del musicòleg Wolf Moser, que desgranarà l'origen i la història d'aquest instrument.

Els alumnes també assistiran divendres a l'actuació del nord-americà Hopkinson Smith, deixeble d'Emili Pujol i fervent seguidor de la seva escola musicològica dels instruments antics de corda polsada. Smith oferirà un concert de llaüt al Centre Cívic a les 22 hores, una actuació que acabarà amb un tast de productes de la terra. El dissabte, els alumnes visitaran el municipi natal del mestre Emili Pujol, la Granadella, on tindrà lloc una trobada amb altres deixebles del guitarrista. La clausura del curs tindrà lloc el diumenge al pati de l'Ajuntament de les Borges, on els alumnes oferiran un concert i recolliran els diplomes.

Imatge d'una de les sessions del curs Emili Pujol (foto: Aj. de les Borges)

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa