Notícies

  Dimecres, 3 de juliol de 2013

El terra de la nova piscina de les Borges causa lesions als peus per prevenir relliscades i danys més greus

El paviment que hi ha és antilliscant i ja no produirà rascades quan hagin passat unes setmanes i hagi sofert un cert desgast, segons l'Ajuntament

Els usuaris de la nova piscina municipal de les Borges Blanques han donat a conèixer que les rajoles de l'equipament produeixen ferides i rascades als peus dels més joves que s'hi banyen. Segons explica l'alcalde, Enric Mir, en un primer moment, es va pensar que la causa d'aquetes petites lesions als peus dels infants fos algun cantó de les rajoles i així ho van comunicar a l'empresa constructora, que va verificar que les rascades són provocades per la rugositat del paviment de la piscina, que és antilliscant, i que no es tracta de cap error. També la llarga estona que acostumen a passar els nens i nenes a l'aigua, i que ho facin sovint corrent i jugant, facilita que es produeixin aquestes lesions, segons l'Ajuntament.

Terra rugós per afavorir la seguretat dels infants

El mateix Mir ha indicat a Ràdio les Borges que, un cop revisat que no hi hagués cap error en els acabats de la piscina, des de l'Ajuntament prefereixen "pagar aquest petit peatge de rascades i petites irritacions" que no pas que els usuaris, sobretot els més menuts, puguin patinar i fer-se lesions de major consideració. A més, segons Mir, és la Generalitat de Catalunya qui obliga a prendre aquest tipus de mesures de seguretat en els equipaments públics i, per tant, des de l'Ajuntament no tenen intenció de canviar el tipus de terra per un de menys rugós, que comportaria un perill més gran per als usuaris.

Recomanen utilitzar calçat adequat i reduir l'estona de bany

Des de l'Ajuntament de les Borges recomanen als usuaris la utilització de sabatilles de goma per banyar-se a la nova piscina, o d'algun tipus de protecció, com xancletes que vagin agafades o mitjons adequats antilliscants. A més, també es recomana als més joves que no estiguin un temps massa prolongat a dins de l'aigua, ja que això fa que la pell s'estovi i que les lesions apareguin amb més facilitat. Aquestes, però, són mesures temporals, ja que tant des de l'Ajuntament com des de l'empresa constructora -que indica que ja s'ha trobat amb casos similars- asseguren que, amb el temps, el paviment anirà perdent contundència i ja no provocarà aquestes rascades, tot i que mantindrà la seva seguretat.

Els cartells que recomanen la utilització de calçat.
La nova piscina en funcionament.

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa