Notícies

  Dimecres, 3 de juliol de 2013

L'oficina de contractació per a la campanya de la fruita de les Borges rep trenta inscripcions en tres dies

L'estiu passat, aquest servei va registrar 97 inscripcions, de les quals només la meitat va trobar feina. El consistori borgenc ha detectat un increment de les inscripcions per part d'autòctons en detriment d'immigrants

L'Ajuntament de les Borges ha obert aquesta setmana l'oficina de contractació per a la campanya de la fruita 2013, que romandrà oberta durant els mesos de juliol, agost i setembre als baixos de l'ajuntament.

Una col·laboradora social contractada per a l'ocasió és qui recull les dades de les persones interessades en treballar a la recollida de fruita, i qui els ofereix assessorament, informació i suport.

En només tres dies, l'oficina ha registrat una trentena d'inscripcions.

Posteriorment, els empresaris que necessitin contractar treballadors escolliran els més adients per a la feina d'entre tots els que s'han apuntat a la campanya agrària.

Aquest servei, que promou el Servei d'Ocupació de Catalunya, va registrar l'any passat un total de 97 inscripcions al llarg dels tres mesos de funcionament, dels quals únicament un 50% van trobar feina.

Enguany però, segons el consistori borgenc, s'ha detectat un increment de les inscripcions de persones autòctones en detriment dels immigrants, degut a la crisi econòmica i a la manca d'ofertes de feina.

L'alcalde, Enric Mir, destaca la importància que té el fet que l'ajuntament ofereixi, un any més, "aquest servei que posa en contacte als pagesos i als treballadors, i per tant facilita la tasca de contractació de personal laboral en moments tant difícils".

Mir creu que "cal aprofitar les oportunitats de treball que genera el territori, i la recollida de fruita n'és una de molt important, com ja ho ha estat al llarg dels anys per a milers de joves i no tant joves lleidatans".

La campanya agrària de treballadors temporers està coordinada pel Servei d'Ocupació de Catalunya amb la col·laboració de la Diputació de Lleida i de l'Ajuntament de les Borges.

Imatge de les inscripcions a la campanya agrària (foto: Ajuntament de les Borges)

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa