Notícies

  Dilluns, 22 d'agost de 2016

Tot a punt per la 8a travessa Borges-Montblanc, que es farà el diumenge 28 d'agost

La d'enguany és, probablement, l'última amb aquest format, ja que el Centre Excursionista Borges-Garrigues prepara canvis per l'edició del 2017

La travessa Borges-Montblanc, la marxa de resistència que uneix les capitals de les Garrigues i la Conca de Barberà, ja ho té tot a punt per la seva 8a edició, que se celebrarà el proper diumenge, 28 d'agost. Enguany hi ha més de 200 inscrits, just quan s'acaba de tancar el termini d'inscripcions, gairebé una setmana abans de la cita esportiva.

Organitzada pel Centre Excursionista Borges-Garrigues, la travessa té una distància de 51,4 km, amb inici a les Borges i arribada a Montblanc, i l'objectiu és completar-la amb menys de 13 hores. Regida pel reglament de la Copa Catalana de Caminades de Resistència, la travessa té 10 punts d'avituallament i un recorregut per camins i senders que passa per l'Albi, el Vilosell, l'ermita dels Torrents a Vimbodí, el castell de Milmanda i el monestir de Poblet. Des de fa uns anys, la travessa compta també amb un recorregut més curt, anomenat Marxa de l'Espona, de 35 km, que fa el mateix traçat que el llarg però finalitza a Vimbodí.

Els participants podran recollir la bossa d'obsequi i el dorsal al Centre Cívic de les Borges Blanques el dissabte 27 de 5 a 8 de la tarda i el diumenge 28 abans de l'inici de la travessa, de les5.45 a les 6.45 hores del matí, ja que la sortida és a les 7. El dia de la marxa, l'organització posa a disposició dels participants de la travessa (no de la Marxa de l'Espona) un servei de guardarroba on poder deixar tot allò que els participants vulguin trobar a l'arribada a Montblanc i que s'haurà d'etiquetar degudament indicant el número de dorsal. Així mateix, hi haurà un servei d'autocar gratuït per tornar a les Borges que sortirà cada hora, aproximadament, a partir de la una del migdia des de Montblanc i passarà per l'ermita dels Torrents per recollir participants del recorregut curt.

La travessa Borges-Montblanc és una de les activitats més emblemàtiques del Centre Excursionista Borges-Garrigues, entitat nascuda el 1982. L'organització, però, es planteja canvis per al 2017 i la de diumenge 28, per tant, serà probablement l'última travessa amb aquest format i aquest recorregut.

La sortida d'una de les edicions anteriors de la travessa (foto: CEBG).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa