Notícies

  Dimarts, 23 d'agost de 2016

Les basses del Parc del Terrall de les Borges recuperaran la caseta dels cignes a l’octubre

Aquesta instal·lació ja era a les basses a finals dels anys 90 i ara els Amics del Terrall han volgut recuperar-la

L'Associació d'Amics del Terrall de les Borges ha encarregat a un taller local la construcció d'una caseta per a la reproducció de les aus aquàtiques de les basses del Parc, després d'una enquesta als veïns i veïnes feta al novembre per escollir-ne el model entre 3 propostes diferents, en el que van participar-hi 525 persones i en el que l'opció guanyadora va rebre el 80% dels vots, segons l'Ajuntament de les Borges.

El president de l'Associació, Josep Domènech, ha indicat que "hem  encarregat 3 pressupostos diferents per a recuperar, amb la col·laboració econòmica de l'Ajuntament i els beneficis del concurs de paelles, la caseta flotant al mig de les basses del Terrall per a què la colònia de cignes que hi ha pugui reproduir-se i continuar repoblant l'hàbitat, sense haver d'introduir-ne d'altres exemplars vinguts de fora".

Segons Domènech, s'ha optat per una estructura quadrada d'acer inoxidable, recoberta amb fusta, ja que garanteix una major durada i higiene d'aquesta, que serà de 250 cm per 250 cm, i tindrà un cost aproximat de 4.000 euros, una vegada estigui bastida. El president dels Amics del Terrall ha indicat que el cobriment de fusta ha estat donat per una empresa local.

L'entitat, que aquest any celebra el seu 25è aniversari, té la intenció d'inaugurar el nou element que embellirà el Parc, i que ja havia existit fins a finals dels anys 90, durant el pròxim mes d'octubre, tot i que en un principi es preveia instal·lar-la al juny, durant el passat concurs de paelles.

El president dels Amics del Terrall, Josep Domènech, comentant amb l’alcalde de les Borges com serà la caseta escollida (foto: ABB).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa