Notícies

  Dimecres, 24 d'agost de 2016

El Club Tennis Taula Borges, guanyador del premi Olivera d’Or al Borgenc de l'any 2015

Les altres candidatures presentades van ser el pare caputxí Joan Botam i el campaner Pere Giné Alsinet

El jurat del premi Olivera d'Or al Borgenc de l'any 2015, reunit ahir dimarts al vespre a la Sala de Plens de l'Ajuntament de les Borges, va decidir atorgar el guardó al Club Tennis Taula Borges. La candidatura havia estat presentada per diverses entitats de la població, com la Colla sardanista Brut Natura, l'Associació de veïns Grup Borges, la Revista Terrall, Grup Vivall, Associació Amics del Terrall i Associació Grums.

Els membres del jurat, integrat per l'alcalde, quatre regidors de l'equip de govern, els presidents de les dues cooperatives de les Borges, el president de l'Associació de la Gent Gran, un representant de la revista Terrall i l'anterior premiada, Anna Rufié, van decidir, per unanimitat dels 10 membres, segons informa l'Ajuntament de les Borges, reconèixer la tasca del Club Tennis Taula Borges, que durant l'any 2015 va celebrar el seu 25 aniversari.

Els mèrits valorats al guanyador

El Club Tennis Taula Borges va néixer l'any 1990. Al cap de dos anys participava en les lligues provincials federades amb un equip sènior i un equip cadet. Al finalitzar la temporada 2002-2003 va aconseguir l'ascens a la 1a Divisió estatal i durant la temporada 2005-2006 va ascendir a la Superdivisió, la màxima categoria de l'esport a l'estat espanyol.

Els èxits més grans aconseguits pel club han estat la temporada 2010-2011, amb el títol de campió de la Superdivisió estatal, el subcampionat de la Copa del Rei i el títol de campió de Catalunya absolut. I finalment, l'any 2013, la Copa del Rei. També han estat sotscampions d'Espanya en la darrera temporada. D'altra banda, el club col·labora amb diverses escoles d'educació primària i secundària i en centres de discapacitats psíquics i físics.

Altres candidatures presentades

La resta de candidatures presentades, segons informa l'Ajuntament de les Borges, van ser la del Pare Joan Botam, impulsada per l'Ateneu Popular Garriguenc, i qui té, entre altres mèrits el fet d'haver estat el fundador del Centre Ecumènic de Catalunya i president de la Unió de Religiosos de Catalunya; i la de Pere Giné Alsinet, presentada per l'Associació de Campaners i per l'Aula d'Extensió Universitària de les Garrigues, per ser l'impulsor de l'Escola de Campaners de les Borges, i de l'Associació de Pessebristes de les Borges, entre altres mèrits.

El guardó s'entregarà juntament amb el del Garriguenc de l'any 2015, al Centre Cívic de les Borges Blanques, el dissabte 3 de setembre a la tarda, just abans del pregó i de la 34a Trobada de Gegants, Grallers i Correfocs que es duran a terme en el marc dels actes de la Festa Major 2016.

El jurat que va escollir el borgenc de l'any 2015 (foto: ABB).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa