Notícies

  Divendres, 26 d'agost de 2016

Duen a terme treballs de millora i reformes als vestidors del camp de futbol municipal de les Borges

Aquesta temporada que ara s'inicia, el club borgenc compleix el seu centenari

L'Ajuntament de les Borges Blanques té previst finalitzar aquesta setmana els treballs de reforma i millora dels vestidors del camp de futbol municipal, que han estat adjudicats en contractes menors d'obres a cinc empreses diferents, quatre de locals i una de lleidatana, per un import total de 37.440,79 euros (IVA inclòs), subvencionats en un 80% per la Diputació de Lleida, segons informa el mateix Ajuntament en una nota de premsa.

L'actuació, que ha durat un mes, ha comportat que cada empresa contractada efectués, respectivament, treballs de paleta, paviment, instal·lacions d'aigua i fontaneria, pintura i fusteria exterior, i es van adjudicar a principis de juliol, una vegada examinades les ofertes presentades i d'acord amb l'informe de valoració emès per l'arquitecte tècnic municipal, que va considerar "les que resultaven més avantatjoses als interessos municipals".

Així, les obres han permès "la substitució complerta del paviment de rajoles de formigó al terra per un de continu que n'augmenta la higiene i la salubritat, el condicionament de les juntes de les rajoles de les parets i de les cantoneres, el repintat dels bancs i penjadors de fusta, la millora de la instal·lació d'aigua calenta sanitària i la renovació de les finestres, entre altres actuacions".

L'alcalde de les Borges, Enric Mir, que ha visitat els treballs juntament amb el president del Futbol Club Borges, Àngel Rodríguez, ha declarat que "especialment en aquesta temporada del centenari de la fundació del nostre club de futbol, era necessari dignificar les seves instal·lacions". Al seu torn, el regidor d'Esports, Francesc Mir, ha afegit que "des del govern municipal cada any anem millorant el camp parcialment, ja que calia fer un esforç per dotar-lo de la qualitat i funcionalitat que es mereix una entitat amb la història i la contribució social del Futbol Club Borges".

Finalment, el president de l'entitat esportiva, Àngel Rodríguez, ha volgut "agrair a l'Ajuntament les inversions que està fent de mica en mica al camp de futbol, en nom de la Junta Directiva, ja que estem molt contents de veure la voluntat de dignificar les nostres instal·lacions, sobretot tenint en compte que no són moments en els quals sobrin gaires diners".

Millores anteriors

Segons han explicat Josep Domènech (alcalde de les Borges Blanques entre els anys 1987-1995) i Andreu Salvadó, (tinent d'alcalde i regidor de Governació i Esports de l'Ajuntament de les Borges i diputat a la Diputació de Lleida entre el 1987 i el 1995), a principis de la dècada dels noranta del segle passat van dur a terme una renovació dels vestidors de l'equipament esportiu, entre altres millores.

Segons ha explicat Salvadó, es va aconseguir una subvenció de la Diputació de Lleida per poder dur a terme millores al camp municipal d'esports. Per la seva part, l'exalcalde Domènech explica que "va ser llavors quan es va construir la tribuna de les graderies i també es van reformar els vestidors, les obres les va dur a terme un constructor local".

Fins aleshores, els antics vestidors tenien unes parets de paviment, que es va canviar per rajoles, al terra es van posar rajoles de paviment, i les dutxes antigues eren individuals, amb un plat de dutxa separat per a cada usuari. Amb les reformes, es va construir una zona col·lectiva enrajolada per les dutxes, separada de la zona on els jugadors es canviaven i escoltaven les explicacions de l'entrenador.

D'altra banda, Josep Maria Farran, regidor a l'Ajuntament de les Borges entre els anys 1997 i 2001, explica que durant aquell mandat "pel que fa als vestuaris, vam refer les calderes d'aigua calenta i el sistema de calefacció, entre altres actuacions a altres llocs del camp".

L'alcalde les les Borges visitant els treballs amb el president del club (foto: ABB).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa