Notícies

  Dimarts, 30 d'agost de 2016

L’ANC denuncia a les Borges els atacs de l’Estat espanyol al sistema sanitari català

Des de l'entitat reclamen una sanitat pública de qualitat i pretenen mostrar els greuges de l'estat espanyol vers diverses qüestions catalanes

Avui dimarts, 30 d'agost, durant el matí i coincidint amb el mercat setmanal de les Borges Blanques, diversos voluntaris de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) Garrigues han dut a terme un acte per denunciar simbòlicament els atacs de l'Estat espanyol al sistema sanitari català, en el marc de la campanya d'estiu que l'entitat sobiranista està duent a terme per diferents poblacions de Catalunya.

L'acció de l'ANC denuncia, mitjançant una seixantena de creus grogues al terra, la conversa gravada entre Fernández Díaz i De Alfonso, on es podia sentir literalment "les hemos destrozado el sistema sanitario". Així, en torn de les creus també hi ha ubicades diverses lones on s'expliquen totes les lleis catalanes que l'Estat espanyol ha recorregut al Tribunal Constitucional.

D'aquesta manera, els voluntaris de l'ANC Garrigues han volgut exposar que "davant d'un estat que es mostra insensible amb el patiment dels seus ciutadans i que destrossa el seu sistema sanitari, només queda poder construir un futur millor per a nosaltres, els nostres fills i els nostres néts".

Aquesta acció està centrada en el sistema sanitari català, però des de l'entitat informen que hi ha diferents temàtiques dels greuges per evidenciar que Catalunya té un estat en contra seva, com el cas dels refugiats, el corredor mediterrani o la infraestructura de rodalies, entre altres.

Aquestes accions de l'ANC són itinerants i es duen a terme en moltes poblacions d'arreu de Catalunya amb l'objectiu de conscienciar la població que l'única solució per a superar aquests problemes passa per la creació d'una República Catalana. L'alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir, ha visitat l'acte i ha mostrat el seu suport a la iniciativa.

L’acció de denúncia de l’ANC Garrigues al Parc del Terrall de les Borges Blanques (foto: ABB).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa