Notícies

  Dijous, 1 de setembre de 2016

242 inscrits van participar en la 8a travessa Borges-Montblanc, diumenge passat

La marxa, organitzada pel Centre Excursionista les Borges-Garrigues, va oferir dos recorreguts de 51.4 i 35 quilòmetres

Diumenge passat, 28 d'agost, 242 inscrits van participar en la 8a travessa Borges-Montblanc, memorial Ramon Martí que, tal com anunciàvem des de Ràdio les Borges, enguany es limitava als 350 participants. El dia va ser força lluminós i calurós, i l'organització no va lamentar cap incidència greu, ja que els participants disposaven de 10 punts d'avituallaments.

La travessa es va iniciar a les 7 hores del matí des de la Plaça porxada de les Borges, i 230 participants van recórrer la Travessa i 15 la Marxa de l'Espona, dels quals 209 caminadors van aconseguir acabar-la. El primer corredor que va arribar a Montblanc va ser el Franciscu Carrasco, del Vilosell, amb un total de 5 hores, 2 minuts i 50 segons. En la categoria femenina, la guanyadora va ser la Sílvia Iturria, del Team Ts, amb 5 hores, 46 minuts i 56 segons.

Els participants van recollir la bossa d'obsequis i el dorsal al Centre Cívic de les Borges el dia abans i el diumenge mateix, i l'organització va oferir un servei d'autocar gratuït per tornar a les Borges cada mitja hora, aproximadament. L'organització, tot i l'èxit aconseguit en totes les edicions, es planteja canvis per al 2017 amb un nou format i recorregut per fer més atractiva l'activitat pels amants de l'esport i la natura, i que puguin gaudir de les singulars característiques de la comarca de les Garrigues.

La travessa Borges-Montblanc és una marxa de resistència que uneix les capitals de les Garrigues i la Conca de Barberà. Organitzada pel Centre Excursionista les Borges-Garrigues, la travessa té una distància de 51.4 quilòmetres, amb inici a les Borges i arribada a Montblanc, i l'objectiu és completar-la amb menys de 13 hores. Regida pel reglament de la Copa Catalana de Caminades de Resistència, la travessa té 10 punts d'avituallament i un recorregut per camins i senders que passa per les poblacions de l'Albi, el Vilosell, l'ermita dels Torrents de Vimbodí, el castell de Milmanda, el monestir de Poblet, l'ermita de la Santíssima Trinitat i l'ermita de Sant Joan. Des de fa uns anys, la travessa també ofereix un recorregut més curt, la Marxa de l'Espona, de 35 quilòmetres, que fa el mateix traçat que el llarg, però finalitza a l'ermita dels Torrents.

La travessa és una de les activitats més emblemàtiques del Centre Excursionista les Borges-Garrigues, entitat nascuda el 1982, i que fins ara ha estat molt ben valorada pels participants de les edicions realitzades. En aquesta edició, els participants han valorat molt positivament els avituallaments durant el recorregut, amb begudes hidratants fresques i aliments variats adaptats a cada part del recorregut: fruita fresca, entrepans, dolços i fruita seca. També han destacat la diversitat de paisatge que aporta bellesa al recorregut i el traçat escollit per a la prova.


 

Punt d'avituallament en la 8a travessa Borges-Montblanc (foto: CE Les Borges - Garrigues).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa