Notícies

  Dimarts, 20 de setembre de 2016

Gran èxit de la 3a edició de la fira Heroica de Fulleda, el diumenge passat

El municipi es va omplir de gent per gaudir de la festa de l'Agustina d'Aragó, que es consolida com una fira de referència a la comarca

El passat diumenge, 18 de setembre, Fulleda va acollir la tercera edició de la fira Heroica, amb gran èxit de participants. Els carrers del municipi es van omplir de gent per gaudir de la festa de l'Agustina d'Aragó, que d'aquesta manera es consolida com una de les fires de referència a la comarca.

En aquesta nova edició, es va voler donar més protagonisme al mercat de productes de proximitat, que va comptar amb un significatiu increment d'elaboradors, potenciant l'atractiu de la festivitat. La jornada va començar amb el tradicional esmorzar popular de veremador i, seguidament, es van realitzar diverses activitats com una recreació històrica de la guerra del Francès, amb Agustina d'Aragó com a protagonista en tots els actes. L'edició d'enguany també va acollir als més petits amb un ball de gegants, xocolatada popular i tallers d'elaboració artesanal de sals d'herbes i xocolata.

Un dels moments més emotius de la festivitat, com en les edicions anteriors, va ser el lliurament del "Porró de Fulleda", que va destacar la tasca de Ramon Santamaria Prats, primer alcalde de Fulleda en la democràcia i impulsor de la recuperació de la figura d'Agustina d'Aragó, originària de Fulleda. Cristina Santamaria, la seva néta, va recollir el reconeixement.

El mercat d'artesania va ser un dels grans protagonistes de l'edició d'enguany (foto: Turisme Fulleda).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa