Notícies

  Divendres, 5 de juliol de 2013

La Festa de les 'Cases barates' vol sensibilitzar la població sobre la responsabilitat de tenir una mascota

Es tracta de la 13a edició d'aquesta celebració, que tindrà lloc aquest dissabte al llarg de tot el dia

L'Associació de Veïns Grup Borges organitza per tretzè any consecutiu la Festa del barri, que tindrà lloc aquest dissabte 6 de juliol durant tot el dia al carrer Sant Isidre, a les "Cases barates".

Com és habitual la celebració compta amb actes adreçats a tots els públics i oberts a tota la població.

La novetat de l'edició d'aquest any és el caire educatiu que se li ha volgut donar des de l'organització, amb una sessió de L'Hora del conte sobre la tinença responsable d'animals de companyia i l'arribada d'un gosset, una primera presa de contacte dels infants amb aquests animals.

Sota el lema "Educant pel civisme. Estimar-los és cuidar-los", l'AAVV Grup Borges ha organitzat aquests dos actes en col·laboració amb el Col·legi de Veterinaris de Catalunya.

La sessió de contes tindrà lloc a les 19.30 i anirà a càrrec d'Alèxia Falcó, veterinària i directora del projecte "Fent Amics", una iniciativa que vol sensibilitzar a la població sobre la responsabilitat que representa tenir una animal de companyia a casa.

Els organitzadors també prepararan un taller on es mostrarà com s'instrueixen aquests animals que provenen de les gosseres municipals i que són de caràcter obedient i extremadament sociables.

La presidenta de l'Associació de Veïns, Pili Chimenos, argumenta que aquesta iniciativa cívica "és el colofó final a més d'una dècada d'esforços per part dels veïns del barri, que fa 13 anys van crear la festa amb l'objectiu de reclamar la rehabilitació d'un barri de protecció oficial que havia quedat obsolet".

Ara, afirma Chimenos "en recollim els fruits: un barri digne, construït gràcies a la suma de tots els veïns".

Els actes arrencaran a les 17.30 hi haurà el concurs de botifarra, que aplega una trentena de participants i a partir de les 18.00 hores, tindrà lloc el bany d'escuma, amb xocolatada i animació per als més menuts. La festa acabarà a la nit amb el ball d'Albert Show.

Festa de l'escuma en la festa de l'any passat (foto: Ajuntament de les Borges)

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa