Notícies

  Dilluns, 8 de juliol de 2013

S'inaugura la nova ruta de La Vinya dels artistes del celler Mas Blanch i Jové, dedicada al poeta avantguardista Joan Brossa

L'acte va tenir lloc el passat 6 de juliol i va comptar amb una gran assistència de públic

El passat dissabte, 6 de juliol, es va inaugurar la nova ruta de La Vinya dels artistes, que el celler Mas Blanch i Jové, de la Pobla de Cérvoles, dedica al poeta avantguardista Joan Brossa, en un acte d'assistència multitudinària. Amb la Vinya dels Artistes es pretén vincular l'art i els vins Saó de l'esmentat celler.

La Vinya dels Artistes fou idea del pintor d'Agramunt Josep Guinovart, que va imaginar un espai obert on diferents artistes poguessin marcar el paisatge amb el seu propi llenguatge: una sala d'exposicions que fusionés terra, art i vi, situada per diferents espais i carrers de la Pobla de Cérvoles. Des de l'any 2010 és una realitat.

L'any 0 La Vinya dels Artistes es va dedicar a Guinovart; l'any 1, al músic Carles Santos; l'any 2, a l'escultor Esteve Casanoves i enguany a Joan Brossa. Per aquest motiu, el president Joan Reñé ha inaugurat l'escultura realitzada a partir del poema Cap de Bou, de Joan brossa, concebut al 1969 i editat al 1982. on Brossa li dóna la volta a la "A" i descobreix un cap de bou, una figura omnipresent a la nostra cultura.

A l'acte d'inauguració hi va assistir el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, que ha felicitat els organitzadors per la creació d'una ruta literària "Joan Brossa" a la Pobla de Cérvoles com a homenatge al poeta avantguardista català més important de la segona meitat del segle XX, de qui n'ha recordat la seva implicació amb els inicis de la Fira de Teatre al Carrer de Tàrrega.

Foto de l'escultura Cap de Bou. (foto: Diputació de Lleida)

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa