Notícies

  Dimarts, 9 de juliol de 2013

El govern espanyol obligarà els restaurants i hotels a utilitzar setrills d'un sol ús

La mesura s'aprovarà en una data encara per concretar

Enmig d'un debat a la Comissió Europea (CE) sobre la prohibició o no dels setrills als restaurants i hotels i l'obligatorietat de servir l'oli adequadament etiquetat, el ministre espanyol d'Agricultura, Miguel Arias Cañete, ha anunciat que el govern espanyol obligarà els restaurants i hotels a utilitzar setrills d'un sol ús, per tal que no es puguin reomplir.

Aquesta mesura, defensada per Cañete en el lliurament dels premis als millors olis d'oliva d'aquest any, s'aprovarà per decret en una data que no ha concretat, segons informa 324. El ministre espanyol ha assegurat que el de l'oli d'oliva és un sector "estratègic" per a l'estat espanyol.

Aquesta modificació de les normes de comercialització de l'oli d'oliva fa temps que cueja en el si de la CE. El passat mes de febrer van anunciar la retirada dels setrills dels restaurants, una mesura que no va arribar a aplicar-se perquè va generar el rebuig dels països nòrdics. En canvi, són partidaris de la mesura que ha anunciat el ministre espanyol països com l'estat espanyol, Grècia, Portugal o Itàlia.

Des de la Denominació d'Origen Protegida les Garrigues (DOP Garrigues) fan una valoració positiva d'aquest anunci, segons ha declarat el seu president i també el responsable del sector de l'oli de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), Joan Segura, a Ràdio les Borges, però considera que "calia fer-ho abans de portar-ho a Brussel·les, s'hagués hagut de fer ja al seu moment, en tant que en som els impulsors".

El govern espanyol prohibirà reomplir setrills en restaurants i hotels (foto: AP)

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa