Notícies

  Dimarts, 9 de juliol de 2013

L'autorització de caça de conill i perdiu a les Borges queda aplaçada fins a l'agost

D'aquesta forma, el consistori borgenc vol evitar perjudicar les cries d'aquesta au

L'Ajuntament de les Borges posposarà un mes l'autorització excepcional de caça de conill i perdiu al municipi per no perjudicar les cries d'aquesta au, que tot indica que aquest any n'hi haurà un nombre significatiu d'exemplars.

Aquesta és una petició del col·lectiu de caçadors plantejada després de presentar els últims cens realitzats de població de conill al terme municipal.

Per tant, a final de mes es convocarà a totes les parts implicades per fer les valoracions oportunes i adoptar les mesures adients.

Segons l'alcalde Enric Mir, "hem cregut oportú aplaçar unes setmanes l'autorització de caça en un moment en què els danys als conreus poden ser mínims, un cop finalitzada la recol·lecció del cereal, entre d'altres".

Segons el consistori, "si no hi ha res de nou a partir del mes d'agost es podrà gaudir plenament de la caça tant de perdiu com de conill", una decisió que el consistori ha volgut consensuar amb els caçadors i els pagesos afectats.

Aquestes mesures són convingudes amb la secció de Caça i Pesca del Departament d'Agricultura de la Generalitat de Catalunya, que atorga a l'Ajuntament de les Borges la potestat d'emprendre en el moment que ho consideri necessari "l'autorització excepcional de caça" per tenir controlada la població de conills i evitar danys als cultius.

Perdius al terme de les Borges (foto: Ajuntament de les Borges)

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa