Notícies

  Dijous, 11 de juliol de 2013

Els veïns i comerciants de la plaça porxada votaran pel canvi de nom del 15 al 17 de juliol

L'Ajuntament ha convocat una reunió per aquest dijous al vespre per informar sobre la consulta popular perquè la Plaça Constitució passi a anomenar-se "la Plaça"

Aquest dijous 11 de juliol a les 21.00 h tindrà lloc una reunió informativa convocada per l'Ajuntament de les Borges i dirigida als veïns i comerciants de la Plaça Constitució en motiu del seu canvi de nom pel de "la Plaça".

La intenció del consistori en aquesta assemblea és informar als assistents sobre les raons que té per canviar la nomenclatura i sobre el procediment que se seguirà: una consulta popular.

Segons informa l'Ajuntament, la votació tindrà lloc els propers dies 15, 16 i 17 de juliol, i tindran dret a vot tots els majors de 16 anys que a dia 1 de juliol estiguin empadronats a la Plaça Constitució, així com els titulars de comerços i establiments que hi estan ubicats. El resultat es farà públic el proper dijous dia 18.

Per l'alcalde, Enric Mir, la convocatòria d'aquesta votació "posa de manifest la voluntat del consistori de regularitzar una situació que desperta un gran interès a la població".

Les votacions es podran fer a les oficines de l'Ajuntament, de 09.00 hores a 14.00 hores. Caldrà acreditar-se amb el DNI o amb una autorització signada, en cas de delegar el vot, i els titulars dels establiments i comerços hauran de dur els documents que els autoritzen a actuar en nom d'aquests negocis.

L'interès pel canvi de nom ve motivat per una reivindicació històrica d'eliminar el mot "Constitució" de la plaça més emblemàtica de la capital de les Garrigues, també coneguda popularment com a "plaça dels porxos".

El canvi de nom de la plaça ha estat objecte en dues ocasions de mocions aprovades pel Ple de l'Ajuntament, al juliol del 2010 -presentada pel grup d'ERC- i al novembre del 2011 -pel regidor de la CUP-, en les què es proposava efectuar la substitució.

(foto: Ajuntament de les Borges)

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa