Notícies

  Dijous, 5 de gener de 2017

El compositor borgenc Jordi Nus escriurà una peça musical inspirada en l'obra de Màrius Torres

L'obra s'estrenarà el proper 3 de juny a l'Auditori Enric Granados de Lleida, aprofitant que la Paeria ha instaurat el 2017 com l'Any Màrius Torres

L'Ajuntament de Lleida ha declarat el 2017 'Any Màrius Torres', coincidint amb el 75è aniversari de la mort del poeta lleidatà. Aquesta commemoració, que s'afegeix a l'Any Museu Morera (se celebra el seu centenari), i al segon any d'homenatge al pianista i compositor Enric Granados pels 150 anys del seu naixement, inclourà diverses activitats per posar en valor de la figura de Torres en la història de Lleida i del país.

Màrius Torres, nascut el 1910 a Lleida, ha estat un dels autors en llengua catalana més importants i influents del segle XX. Aquesta commemoració recordarà la seva vida i obra, seguint la petjada que va deixar la celebració del centenari del seu naixement. Una de les cites de l'Any Màrius Torres serà el Festival de Poesia Mahalta, un nom plenament lligat a aquest poeta, i que es preveu celebrar a la tardor. En aquest mateix període, es viurà el lliurament de la 22 edició del Premi de Poesia Màrius Torres en el marc dels guardons literaris que impulsen la Paeria i la Diputació de Lleida.

Peça musical inspirada en l'obra de Màrius Torres

A més, segons informa Lleida.com, el jove compositor borgenc Jordi Nus, que resideix a Nova York des de l'any 2014, escriurà una peça musical inspirada en l'obra de Màrius Torres per a orquestra de cambra. L'obra, s'estrenarà el proper 3 de juny, a les 20 hores, a l'auditori Enric Granados de Lleida, en el marc del concert 'Primaveres. LleidArt Ensemble', dirigit per Xavier Puig, i compartirà la vetllada amb obres de Vivaldi, Copland i Piazzolla, dedicades a l'estació de l'any en què tot floreix de nou.

A finals del 2014, Mariona Visa va entrevistar Nus per un nou capítol del programa 'Viatges d'anada' d'aquesta emissora que encara no s'havia arribat a publicar. Podeu escoltar-la aquí per saber més coses sobre Jordi Nus, els motius que el van dur a viure a Nova York i quins aspectes de l'estil de vida dels Estats Units li han sorprès més, entre altres coses.

El borgenc Jordi Nus, dirigint una obra (foto: Jordi Nus).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa