Notícies

  Dijous, 12 de gener de 2017

La 54a Fira de l'Oli i les Garrigues s'agermanarà amb el Moviment Slow Food internacional

La primera presentació del certamen es va fer el passat dimarts, i va suposar l'inici dels actes dels 300 anys de la independència administrativa de les Borges respecte Lleida

El passat dimarts, 10 de gener, es va fer la primera presentació de la 54a Fira de l'Oli Qualitat Verge Extra i les Garrigues a la Paeria de Lleida, coincidint amb l'inici de la commemoració dels 300 anys de la independència administrativa de les Borges respecte a Lleida.

L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, va ser l'encarregat d'iniciar l'acte felicitant els organitzadors de la fira "per cultivar i conservar la tradició de l'oli amb innovació i modernitat, en uns anys de molta dificultat econòmica per a tothom".

Durant l'acte, l'alcalde de les Borges, Enric Mir, va anunciar que en aquesta edició, la Fira s'agermanarà amb el Moviment Slow Food internacional, fet que, segons el primer edil borgenc, "ajudarà a projectar la qualitat de l'oli i de la resta de la producció agroalimentària garriguenca arreu del món". Pel que fa a les novetats d'enguany, també hi haurà un notable augment dels show cookings, que seran retransmesos en directe per pantalles gegants al recinte, i elements de marxandatge, entre d'altres.


Enric Mir explica l'agermanament de la Fira amb el Moviment Slow Food | Descarrega'l com a: | MP3

El gerent del Patronat Fira de l'Oli, Jordi Ribalta, va explicar que la fira "aconsegueix evolucionar cada any, fent-la cada vegada més participativa i original", i va donar les gràcies a tots els qui ho fan possible. Ribalta va ser l'encarregat d'anunciar algunes de les novetats del certamen, com, per exemple, un nou espai de tast d'olis, el nou model d'Oli Bar perquè el públic esculli el que considera el millor oli, nous espais de mostres d'oli, rutes guiades per les Borges a càrrec de l'historiador Marc Macià i l'ampliació del recinte cap al parc del Terrall, entre altres novetats.


Jordi Ribalta explica les novetats de la Fira de l'Oli | Descarrega'l com a: | MP3

A l'acte, també hi va participar el doctor en Història per la Universitat de Lleida i veí de les Borges, Marc Macià que va fer cinc cèntims dels vincles històrics de les Borges amb Lleida. També hi va intervenir Rafa Gimena, president del Col·legi de Periodistes de Lleida, que va presentar la 2a Missió de Promoció internacional de les Garrigues en el marc de la 54a Fira, i la vicepresidenta 2a de la Diputació de Lleida, Rosa Pujol.

El cuiner de l'Hostal Benet de les Borges, Xavier Benet, també va dedicar unes paraules al producte estrella de les Garrigues, l'oli extra verge, explicant la seva part més romàntica amb els usos que se li pot donar en l'àmbit gastronòmic.


Xavier Benet explica les utilitats de l'oli a la cuina | Descarrega'l com a: | MP3

Durant el transcurs de la presentació territorial es va donar a conèixer el vídeo anunci de l'edició d'enguany de la fira, es va projectar 'Les Borges des de l'aire' i un vídeo que resumia la darrera edició del certamen. L'orfeó del Soleràs Veus del Camp va acompanyar l'acte interpretant tres peces musicals. En acabar, els assistents van gaudir d'una degustació d'olis i productes típics de les Garrigues.

Presentació de la 54 Fira de l’Oli i les Garrigues al Palau de la Paeria de Lleida (foto: Ràdio les Borges).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa