Notícies

  Divendres, 3 de febrer de 2017

El conseller Jané destaca l'alta seguretat de les Borges, on els índexs delictius 'estan 20 punts per sota del conjunt de Catalunya'

El titular d'Interior ha assistit a la Junta Local de Seguretat del municipi i també ha parlat sobre la problemàtica de l'N-240 i de la manca d'efectius dels Mossos d'Esquadra a tot el país

El matí d'aquest divendres, 3 de febrer, el conseller d'Interior de la Generalitat de Catalunya, Jordi Jané, ha visitat l'Ajuntament de les Borges Blanques, acompanyat de l'alcalde Enric Mir, per renovar el conveni de col·laboració entre el Departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de la capital garriguenca. Jané ha assistit a la Junta Local de Seguretat i ha afirmat que "les Borges Blanques mostra una xifra de fets delictius 20 punts per sota de la resta de Catalunya, ja que a Catalunya la xifra és de 65 fets delictius per cada mil habitants i a les Borges és de 45".

El conseller d'Interior ha fet una molt bona valoració del servei de seguretat i ha afirmat que "les dades demostren que les Borges Blanques és un municipi molt segur, ja que els índexs delictius estan per sota del conjunt de Catalunya i també més de 8 punts per sota del de l'Àrea Bàsica Policial". Tot i els robatoris que s'han dut a terme en habitatges del municipi les darreres setmanes, Jané ha afirmat que a les Borges, "els robatoris amb força a domicilis han baixat un 53%".


| Descarrega'l com a: | MP3

Pel que fa al conveni signat, té com a finalitat mantenir l'adhesió del consistori borgenc a la xarxa RESCAT de radiocomunicacions i emergències de Catalunya, xarxa de radiocomunicacions mòbils que permet la comunicació entre usuaris i facilita la cooperació entre diferents col·lectius en situacions d'emergència o seguretat.

En la Junta Local de Seguretat, el cap de la Comissaria de Districte a les Garrigues, el sotsinspector Sebastià Mas, ha presentat les estadístiques anuals dels fets delictius a la ciutat i a les Garrigues, i ha exposat també la coordinació dels cossos policials que actuen al municipi, Mossos d'Esquadra i Policia Local. Així mateix, el Caporal en Cap de la Policia Local de les Borges, Alfons López, ha mostrat les estadístiques en matèria de trànsit i una comparativa de nombre de serveis anuals per cens demogràfic.

A la reunió també hi han assistit la directora territorial del Departament d'Interior a Lleida, Montserrat Messeguer, la subdirectora general de Coordinació de la Policia de Catalunya, Begonya Curto, el sotsinspector cap de la Comissaria de Districte de les Borges Blanques, Sebastià Mas, el Caporal en Cap de la Policia Local de les Borges, Alfons López i el cap dels Agents Rurals de les Garrigues, Josep Maria Baiget, entre altres autoritats.

Al seu torn, l'alcalde de les Borges, Enric Mir, ha donat suport "a la feina preventiva a nivell de seguretat que es fa des del territori" i ha remarcat els bons resultats obtinguts a partir de la cooperació de tots els cossos que actuen al territori.


| Descarrega'l com a: | MP3

Promoció de 500 nous agents de Mossos d'Esquadra

En un altre ordre de coses, Jané ha explicat que "tenim un dèficit amb el nombre d'agents a Catalunya, ja que no arribem a 17.00 efectius, en un moment que hi ha nous reptes de seguretat". Ha afegit que, si s'acaben aprovant els pressupostos, "s'obriria una promoció immediata de 500 nous agents aquest any, amb possibilitat d'anar fent noves convocatòries si així ho estima el Parlament, ja que fa molts anys que no se'n fan".


| Descarrega'l com a: | MP3

Referència a l'N-240

A les preguntes dels periodistes Jané també s'ha referit a la problemàtica de l'N-240, tant a les mesures de seguretat a la via (fent menció al desdoblament de la carretera i a l'alliberament del peatge "mentre no es faci l'A-27 prevista"), com a la desviació del trànsit de l'AP2 a l'N-240 en dies de meteorologia adversa i boira intensa.

Pel que fa a la seguretat de la via, el conseller ha sentenciat que "la situació no és acceptable, s'ha de buscar una solució. Hem de buscar les mesures adequades, ens trobem en plenes negociacions amb l'Estat i el Ministeri de Foment i no es poden buscar solucions que no siguin acceptades pel propi territori". 


| Descarrega'l com a: | MP3
La Junta Local de Seguretat celebrada al consistori de les Borges Blanques (foto: ABB).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa