Notícies

  Dilluns, 20 de març de 2017

De nou, èxit rotund a la Marxa de les Cabanes de Volta dels Omellons

La caminada va aplegar 682 participants, que van realitzar un dels dos recorreguts disponibles en què el temps va acompanyar

El passat diumenge, 19 de març, es va celebrar la cinquena edició de la Marxa de les cabanes de volta dels Omellons. La caminada, que ja en les darreres edicions va resultat un èxit en quant a participació (cal recordar que el dia de la primera edició, ja fa cinc anys, va ploure de valent), s'ha fet ben popular entre els esportistes i caminadors dels pobles de la comarca i també de la demarcació de Lleida i d'altres indrets del país.

Un exemple d'això és que enguany els organitzadors van ampliar fins a 700 el nombre d'inscripcions disponibles i gairebé es van exhaurir, ja que 682 persones van participar a la caminada, assolint el rècord d'assistents. Enguany la marxa oferia dos circuits disponibles, de 15 i 21 quilòmetres, com ja es va fer l'anterior edició. A més, enguany per evitar embussos de caminadors en els punts de pas més estret i dificultós, la sortida ha estat esglaonada.

Com ja és habitual, el trajecte dels dos recorreguts s'ha endinsat en camps típicament garriguencs d'ametllers i oliveres i s'han pogut veure diverses cabanes de volta i construccions de pedra típiques de les Garrigues. Com cada any, l'organització ha inclòs nous camins en el recorregut de la marxa, per fer-la novedosa i més atractiva any rere any també per les persones que hi han participat altres anys, però s'han mantingut punts obligats com l'ermita de Sant Bonifaci.

Al llarg de la caminada, els participants han rebut diversos avituallaments, a més d'una bossa d'obsequi i, en acabar el trajecte, han pogut degustar un entrepà de llonganissa i cansalada o coca vegetariana per recuperar forces.

Els caminadors a l'avituallament de l'ermita de Sant Bonifaci (foto: Josep Maria Mas).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa