Notícies

  Dimecres, 29 de març de 2017

La plataforma 'Aturem la incineradora' organitza diverses activitats aquest cap de setmana a les Borges sobre incineració i salut

D'altra banda, membres de l'entitat han anunciat que ja han recollit 3.500 signatures d'oposició a la reobertura de Tracjusa

La plataforma 'Aturem la incineradora de Juneda' ha organitzat pels propers dissabte i diumenge, 1 i 2 d'abril, una jornada sobre salut, incineració i residus, sota el títol 'La incineració és el problema, no la solució'. La sessió de dissabte inclou les següents activitats previstes:

  • 12h: trobada de la Coordinadora catalana contra la incineració de residus, a la sala Maria Lois de la biblioteca.
  • 17.30h: xocolatada i animació infantil a càrrec de Lo Biel.
  • 18.00h: taula rodona sobre alternatives a la incineració: porta a porta, residu 0 i gestió de purins, a la sala Maria Lois de la biblioteca.
  • 19.30h: conferència 'Com afecta la incineració a la salut?', a càrrec del científic del CSIC Fernando Palacios, expert en contaminació atmosfèrica, a la sala Maria Lois de la biblioteca.
  • 21.00h: actuacions musicals de Xavier Mayora i Julivert, a la placeta del Terrall.

Diumenge es farà una caminada popular contra la contaminació per la banqueta del canal, de la quarta séquia fins a Juneda, sortint a les 10 hores de la placeta del Terrall.

Recollida de signatures contra la reobertura de Tracjusa

A la presentació d'aquestes jornades del proper cap de setmana a les Borges, que es va dur a terme ahir dimarts al local d'Ipcena, el secretari general de l'entitat i portaveu de la plataforma contrària a la posada en marxa de Tracjusa, Joan Vàzquez, va explicar que ja s'han recollit més de 3500 signatures de persones que s'hi oposen. A més, Vàzquez va denunciar "joc brut, descrèdit i insults cap a Ipcena" per part del promotor de la planta.

El fitxer d'àudio no està disponible temporalment.

Un acte informatiu de la plataforma a Castelldans.

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa