Notícies

  Dilluns, 10 d'abril de 2017

Demà dimarts, les Borges acull la presentació del llibre 'Del Republicanisme a l'independentisme' de Marc Macià

Es farà, a les 19 hores, a l'Espai Macià, on l'autor explicarà les transformacions polítiques que ha viscut Catalunya en els últims 100 anys

Demà dimarts, 11 d'abril, la Sala 25400 de l'Espai Macià de les Borges acollirà, a les 19 hores, la presentació del llibre 'Del Republicanisme a l'independentisme' del borgenc Marc Macià, Doctor en Història Contemporània per la Universitat de Lleida i guanyador del 27è Premi d'història local Josep Lladonosa i Pujol, atorgat per l'Ajuntament d'Alguaire.

Durant la presentació, l'autor oferirà una visió general de les transformacions polítiques que ha viscut Catalunya en els darrers 100 anys, passant del republicanisme catalanista d'esquerres a l'independentisme com un fenomen transversal de masses, fent un breu tast de l'obra que se centra en aspectes històrics i polítics.

Macià ha declarat que "el llibre permet entendre molt millor el moment polític que estem vivint actualment i posa sobre la taula tots els possibles antecedents borgencs i lleidatans de tot aquest corrent independentista dels últims 100 anys". Els assistents podran adquirir un exemplar del llibre, al mateix centre d'interpretació museogràfic de les Borges, per un preu de 14 euros.

La regidora de cultura del consistori borgenc, Ariadna Salla, ha volgut "animar a tothom a participar en aquesta jornada cultural que ens ajudarà a conèixer amb més profunditat la història del nostre país".

L'historiador Marc Macià de les Borges (foto: Stefi-Gabrielle Tempestti).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa