Notícies

  Divendres, 19 de maig de 2017

Veïns de la zona del camp de futbol i les piscines de les Borges demanen més seguretat i reducció de trànsit als seus carrers

L'equip de govern està estudiant quines solucions poden ser viables i ha demanat un informe a la Policia Local

Un grup de quaranta veïns dels carrers Mestra Maria Codina, Travessera Mossèn Cinto Verdaguer i Via Aurèlia  de les Borges van presentar el passat 27 de març una instància a l'Ajuntament exposant que en aquests carrers, "en què hi viuen nombroses famílies amb nens petits, s'hi acumulen una gran quantitat de vehicles que durant tot l'any conflueixen per accedir a les piscines municipals, al camp d'esports i al Centre de Tecnificació de Tennis de Taula".

En la instància demanen al conistori "que es prenguin les mesures que es creguin oportunes per no haver de lamentar accidents, tot habilitant un accés més segur de tots els nens del poble a aquestes instal·lacions esportives". Els veïns esbossen algunes solucions possibles per reduir el volum de circulació a la zona, com per exemple, "fomentar l'ús del pàrquing del Consell Comarcal per accedir al tennis taula i a les piscines, així com també incentivar més l'estacionament al nou pàrquing del camp de futbol de la carretera de Cervià".

El grup de veïns explica que "encara no hem obtingut cap resposta per part de l'Ajuntament, tot i que en el ple del dia 30 de març, segons els mateixos veïns indiquen, el regidor d'Urbanisme i Esports, Francesc Mir, "va reconèixer que era una zona on la problemàtica hi és". Els veïns confien "que en el pròxim ple es pugui aportar una solució a aquest problema".

L'equip de govern estudia la situació

Sobre la qüestió plantejada per aquests veïns, l'alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir, ha explicat a Ràdio les Borges que "de moment no hem pogut donar-los encara cap resposta perquè la situació a la zona és complexa, en l'haver-hi tants equipaments i hem de mirar exactament què podem i no podem fer". Mir ha recordat, però, que "aquesta és una problemàtica afegida de ja fa molt de temps".

Des de l'equip de govern estan estudiant les mesures proposades, sobretot la indicació de reducció de la velocitat de pas dels vehicles o intentar fomentar l'estacionament al pàrquing del Consell Comarcal. A més, han sol·licitat un informe a la Policia Local per estudiï els possibles riscos a la zona.

Mir també ha indicat que "no podem contravenir cap ordenança i no tenim empara legal per tallar el trànsit a aquells carrers i només deixar pas als veïns, fet que, a més podria ser un greuge pels borgencs i borgenques que també podrien sol·licitar-ho en altres llocs".

Els carrers dónen accés a les piscines, camp de futbol i centre de tennis de taula.

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa