Notícies

  Divendres, 19 de maig de 2017

Uns 25 tractors surten de Juneda cap a la mobilització que han convocat aquest matí a Lleida els promotors de Tracjusa

Per la seva part, col·lectius que s'oposen a la planta també acudeixen a la manifestació i tractors i furgonetes de contraris al projecte han tallat el pas als partidaris a la rotonda de Margalef

A les 09.00 hores d'aquest matí de divendres, 19 de maig, uns 25 tractors, juntament amb persones que hi han anat amb autocar o amb cotxes particulars, s'han congregat a Juneda per anar a la mobilització que el col·lectiu Gestió Agroramadera de Ponent (GAP), que agrupa els ramaders promotors de la reobertura de Tracjusa de Juneda, ha convocat aquest matí a Lleida per defensar el projecte.

Els ramaders tenen previst arribar a Lleida amb els seus tractors cap a les 10.30 hores, on es concentraran a la plaça Ricard Vinyes. Després, passades les 12 hores, la rua de tractors es desplaçarà cap a la delegació territorial de Lleida del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP), on entregaran un manifest de defensa de la posada en marxa de la planta "per poder afrontar el problema de les dejeccions ramaderes".

Els membres del GAP ja han reclamat anteriorment el suport del DARP i, criticant que "es qüestioni l'ús de CDR per al tractament de purins i no per a altres usos industrials". Per reclamar aquest recolzament del departament al seu projecte, que asseguren que "és l'únic viable per solucionar el problema de les dejeccions ramaderes", han organitzat la manifestació d'aquest matí a Lleida.

Per la seva part, membres de la plataforma 'Aturem la incineradora a Juneda' i de l'entitat ecologista Ipcena han confirmat a Ràdio les Borges la seva presència avui també a Lleida per fer sentir la seva oposició a la posada en marxa de la planta i mostrar, així, que no és un projecte de consens al territori.

A més, alguns tractors i vehicles d'agricultors de 'Som lo que sembrem,' que s'oposen a la reobertura de Tracjusa, també s'han mobilitzat, entenent que "una altra forma de fer agricultura i ramaderia més sostenible i tractar les dejeccions és possible". Aquests vehicles han desplegat una pancarta  i han barrat el pas dels tractors que anaven cap a Lleida a la rotonda de Margalef durant una mitja hora.

Els tractors dels partidaris de la planta, a punt de sortir de Juneda cap a Lleida.

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa