Notícies

  Divendres, 16 de juny de 2017

La Volta a Lleida torna a passar per carreteres i pobles garriguencs

Diumenge, la darrera etapa de la 60a edició de la cursa passarà per sis pobles de la comarca i acabarà a la Seu Vella de Lleida

Des del passat 15 de juny s'està disputant la 60a edició de la Volta ciclista internacional de la província de Lleida, en què participen ciclistes de les categories Elite i Sub 23. La quarta i darrera etapa de la cursa, que es correrà diumenge que ve, 18 de juny, passarà per carreteres i pobles garriguencs, un fet ja habitual a la ronda lleidatana.

L'etapa començarà a les 10.30 hores a Lleida i els corredors es dirigiran cap a Castelldans per la carretera L-702. D'aquí, aniran cap a l'Albagés i cap al Soleràs per la C-233. En aquest trajecte, els ciclistes hauran superat dues dificultats de tercera categoria. Cap a les 11.30 arribaran als Torms, on afrontaran un port de segona. Després vorejaran Bellaguarda i la Granadella en direcció al Soleràs de nou, per la C-233. D'aquí retornaran cap a l'Albagés, Castelldans i Lleida, per disputar el final d'etapa i de cursa a la Seu Vella.

Aquest 2017, un total de 156 corredors participen a la volta, que inclou les següents etapes:

  • Lleida-Tremp
  • Tremp-Viella
  • Viella-Tremp
  • Lleida-Lleida

Volta recuperada el 2014

De la mà de Sergi Escobar, un dels bons ciclistes lleidatans -sobretot en pista- i que va ser un dels participants de la Volta a Lleida ja fa uns anys, la prova ciclista va tornar a posar-se en marxa l'any 2014, després d'haver-se deixat de disputar el 2008 després de 56 edicions.

La ronda va celebrar la seva primera edició l'any 1942 ininterrompudament, a excepció d'algunes edicions durant la dècada dels 50 i els 60. La majoria de les seves edicions es van disputar amb caràcter amateur excepte les últimes, a partir del 2005, quan la cursa va ser inclosa en els Circuits Continentals UCI, formant part de l'UCI Europa Tour, en la categoria 2.2. La seva última edició com a professional es va celebrar el 2008, i la cursa va desaparèixer per problemes econòmics, fins la seva represa, l'any 2014 amb la direcció de Sergi Escobar.

La primera etapa de la Volta a Lleida 2017 (foto: Volta a Lleida).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa