Notícies

  Divendres, 11 d'agost de 2017

Denuncien un Mosso d'Esquadra per haver disparat un gat a les Borges amb una escopeta de balins

L'agent, veí del municipi i que en el moment dels fets de què se l'acusa estava fora de servei, va ser denunciat per Ipcena i per la veïna propietària de l'animal

L'entitat ecologista Ipcena, juntament amb una veïna de les Borges Blanques, van donar a conèixer ahir dijous, a través d'una roda de premsa, que han presentat una denúncia davant dels Mossos d'Esquadra contra un home resident a la capital de les Garrigues per haver disparat un gat d'aquesta veïna del municipi. Es dóna el cas, segons Ipcena, que la persona denunciada és un agents del cos policial, que hauria disparat el gat amb una escopeta d'aire comprimit en un moment en què no estava de servei.

Segons consta en la denúncia (que podeu consultar als arxius adjunts), els fets van tenir lloc el passat divendres, 4 d'agost, a primera hora del matí. La veïna de les Borges assegura haver vist el denunciat amb una escopeta d'aire comprimit després d'haver sentit trets i el va avisar que el denunciaria, fet que va comportar la rèplica de l'agent. La denúncia també inclou el fet que, possiblement, aquest no és el primer cop que aquest home dispara o enverina gats.

A més, el secretari general d'Ipcena, Joan Vàzquez, va mostrar els informes que va fer una clínica veterinària local sobre l'estat del gat (que podeu consultar als arxius adjunts), que certifica que l'animal va rebre impacte de balins, a més del tractament i les cures que va rebre

L'entitat ecologista i la veïna de les Borges van exigir la inhabilitació de l'agent com a policia i que se l'investigui per un delicte contra els drets dels animals. A més, han anunciat que presentaran també una denúncia al Departament de Territori per una infracció greu de la normativa de protecció animal i que aniran als tribunals al setembre amb el suport de diverses entitats animalistes.

Per la seva part, l'agent denunciat, veí de les Borges Blanques, ha declarat en dependències policials, en haver rebut la denúncia, i ha negat haver disparat el gat, segons informa el diari Segre.

El gat va ser atès a una clínica veterinària (foto: Joel Zamora).
La denúncia emesa als Mossos d'Esquadra.
Informe veterinari.

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa