Notícies

  Dijous, 12 d'octubre de 2017

La Cooperativa Tres Cadires, d'Arbeca, present a l’epicentre de l’economia social i solidària

Després de formalitzar la seva inscripció a la Xarxa d'Economia Solidària el passat juliol, assistirà a la Fira d'Economia Solidària de Catalunya i al Festival Esperanzah!

El licor de Vi de Nous, elaborat per la Cooperativa Tres Cadires, d'Arbeca, és el primer licor cooperatiu que es vincula a l'economia social i solidària. Després de formalitzar la seva inscripció a la Xarxa d'Economia Solidària (XES) el passat mes de juliol, la Cooperativa Tres Cadires confirma que serà present a la Fira d'Economia Solidària de Catalunya (FESC) dels propers 20-22 d'octubre i al Festival Esperanzah!, que té lloc aquest cap de setmana vinent.

La Cooperativa Tres Cadires va néixer a Arbeca "amb una clara vocació de transformació social", segons indiquen els seus membres. Des del seu petit obrador propi a Arbeca, aquesta empresa de l'economia social va començar la seva activitat amb l'elaboració del licor tradicional vi de nous, una beguda espirituosa que encara es fa a moltes llars catalanes però que està caient en l'oblit. I va decidir fer-ho "apostant pel territori, el cooperativisme i el comerç just".

Després d'un primer any en funcionament, l'entrada al mercat social de l'Economia Social i Solidària "no podia esperar més", segons els socis que intergren la cooperativa: al juliol, Tres Cadires es va adherir a la XES; després va formalitzar la seva inscripció per a la FESC, que té lloc al Recinte Fabra i Coats de Barcelona del 20 al 22 d'octubre; finalment, ara, es confirma que a la barra del Festival Esperanzah!, la festa de l'economia solidària que se celebra al Prat de Llobregat del 13 al 15 d'octubre, s'hi podrà adquirir aquest licor de valors compartits.

Amb l'objectiu de seguir donant-se a conèixer i de promoure aquest model econòmic a Ponent i a tot el país, a més, aquest cap de setmana també seran a la 18a Fira del Medi Ambient de Tàrrega i a la 1a Mostra d'Emprenedoria, Economia Social i Solidària i Cooperativisme de Navàs, que té lloc el dissabte, de 16.00 a 20.00 hores, i inclou una presentació del projecte amb degustació de vi de nous.

L'embotellatge del licor de vi de nous (foto: Coop. Trs Cadires).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa