Notícies

  Divendres, 27 de setembre de 2013

Uns 300 ciclistes de totes les edats participaran al Dia de la bicicleta

Són els càlculs que s'han fet des de l'organització, en un cap de setmana ple d'activitats a les Borges

La tradicional sortida a Sant Salvador amb bicicleta serà un dels plats forts d'aquest cap de setmana a les Borges Blanques, una jornada organitzada per la regidoria d'Esports de l'Ajuntament en col·laboració amb el Club Ciclista Ateneu Garriguenc, que se celebra des de fa més de vint anys.

La sortida consta d'uns tres quilòmetres i mig al final dels quals els participants podran recuperar forces amb un esmorzar popular amb coca i xocolata.

El Dia de la bicicleta, que s'emmarca dins de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura que té lloc a tot Catalunya, arrencarà a les 09.30 hores des de la Placeta del Terrall, on es trobaran grans i petits per emprendre la ruta habitual fins a Sant Salvador.

En arribar, s'entregaran els tradicionals trofeus al participant més jove i al de més edat. El regidor d'Esports, Francesc Mir, fa una crida a la participació en la jornada "que amb el temps s'ha convertit en un dels actes més populars de les Borges, una cita oberta a grans i petits que passen una estona agradable recorrent l'entorn del poble".

Des de l'organització esperen la participació d'uns 300 ciclistes de totes les edats.

Més actes del cap de setmana

Pel que fa a la resta d'actes del cap de setmana destaquen les Jornades Europees del Patrimoni, que se celebren aquest cap de setmana en 220 municipis de tot Catalunya.

El dissabte al matí tindrà lloc una visita guiada pels equipaments culturals de les Borges mentre que l'endemà diumenge s'ha programat una ruta pel centre històric de la població.

Les dos visites tindran lloc a partir de les onze del matí i aniran a càrrec d'historiadors locals.

D'altra banda la Plaça Europa acollirà diumenge al migdia un dinar solidari per l'Alzheimer organitzat per quart any consecutiu per la Residència Assistida i Centre de Dia les Garrigues, gestionada per Sanitas, en col·laboració amb la regidoria de Benestar i Salut de l'Ajuntament.

L'acte, on s'hi esperen unes 400 persones, comptarà amb l'actuació de la banda de Cornetes i Tambors i amb una sessió de ball. Els beneficis aniran destinats a l'Associació de Famílies de Malalts d'Alzheimer de Lleida.

Imatge del Dia de la bicicleta de l'any passat (foto: Ajuntament)

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa