Notícies

  Dilluns, 23 d'octubre de 2017

Pobles garriguencs convoquen plens extraordinaris de rebuig a l'aplicació de l'article 155 de la Constitución

Seguint la proposta de l'AMI i l'ACM, les Borges el celebrarà avui, a les 20 hores, i Juneda demà, a les 21 hores

Seguint una proposta de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l'Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM), diversos ajuntaments de pobles de les Garrigues celebraran aquests dies plens extraordinaris per aprovar una moció de rebuig a l'aplicació de l'article 155 que suspèn l'autogovern català.

El text vol visualitzar el rebuig a l'aplicació d'aquest article i mostrar el ple suport al Govern de Catalunya i a les seves institucions, ara amenaçades per aquest acord entre el PP, PSOE i C's per a la suspensió de l'autonomia de Catalunya. La moció subratlla l'evidència que davant d'un problema polític l'única resposta de l'Estat espanyol ha estat només la repressió i la retallada de drets.

Entre altres consistoris de la comarca, l'Ajuntament de Juneda, les Borges i Arbeca ja han convocat aquests plens amb caràcter d'urgència. El de la capital se celebrarà avui mateix, a les 20 hores, amb dos punts previstos a l'ordre del dia: la moció de rebuig a l'aplicació de l'article 155 i una altra per exigir l'alliberament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, presidents de l'ANC i Òmnium Cultural, respectivament.

Pel que fa a Juneda, el ple se celebrarà demà dimarts, a les 21 hores, per debatre l'aprovació de la moció de rebuig a l'aplicació de l'article 155.  Tant els regidors junedencs com els de les Borges cediran la retribució corresponent a aquest ple extraordinari a la caixa de solidaritat d'Òmnium i l'ANC.

A Arbeca, la sessió tindrà lloc el dimecres, 25 d'octubre, a les 21 hores.

Una imatge d'arxiu del ple de les Borges Blanques.

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa