Notícies

  Divendres, 27 de setembre de 2013

La XIX Mostra Gastronòmica de les Garrigues comptarà amb els mateixos deu restaurants que l'edició anterior

Pel que fa al calendari de les Fires de l'Oli, l'organització l'ha confeccionat per tal que no se'n solapi cap

Aquest divendres, 27 de setembre, s'ha presentat la XIX Mostra Gastronòmica de les Garrigues i el calendari 2013/2014 de les fires de l'oli que tindran lloc a la comarca. La presentació ha anat a càrrec del president del Consell Comarcal de les Garrigues, Juli Muro, en el marc de la Fira Agrària de Sant Miquel que se celebra aquests dies a Lleida.

Per dinovè any consecutiu, el Consell Comarcal organitza la Mostra Gastronòmica de les Garrigues per tal de promoure i donar a conèixer la cuina de les Garrigues, que es caracteritza pel sabor que l'oli d'oliva verge extra de la comarca dóna als seus plats.

Aquesta XIX Mostra Gastronòmica de les Garrigues, que enguany se celebra durant els caps de setmana i festius de l'1 de novembre al 15 de desembre, és fruit del treball de participació i de l'esforç dels restauradors de la comarca, que delecten els comensals amb uns plats cuinats amb il·lusió i professionalitat amb el propòsit que tots els qui els tastin puguin sentir les aromes de les Garrigues.

A la presentació de la Mostra, Muro ha destacat que "des del Consell Comarcal treballem perquè la gastronomia i els productes de les Garrigues siguin la finestra de la comarca al món" i ha afegit que "estem molt contents de la passada edició i esperem que aquesta dinovena sigui un gran èxit".

Els participans

Els restaurants participants són els mateixos deu de l'any passat: Restaurant La Placeta d'Arbeca; Restaurant Erigard, Hostal Benet, Masia les Garrigues i Masia Salat de les Borges Blanques; Restaurant Els Fogons de la Carme de Cervià de les Garrigues; Restaurant El Castell de la Floresta; Restaurant La Garbinada de Granyena de les Garrigues i Restaurant la Manreana i Miravall de Juneda.

Les Fires de l'Oli de la temporada

Pel que fa al calendari 2013/2014 de fires de l'oli a les Garrigues, enguany des del Consell Comarcal, juntament amb els ajuntaments i les cooperatives, s'ha intentat coordinar les dates de manera que no se solapin com havia passat altres anys.

El calendari de les fires relacionades amb l'oli a la comarca és el següent:

-       Fira de Santa Caterina d'Arbeca, del Gos Caçador i de l'Oliva Arbequina: 22, 23 i 24 de novembre de 2013

-       Fira de l'Oli i de Productes Artesans de Juncosa: 1 de desembre de 2013

-       Fira de l'Oli dels Torms: 8 de desembre de 2013

-       Festa de l'Oli i de les Orelletes de la Pobla de Cérvoles: 15 de desembre de 2013

-       Fira de l'Oli Qualitat Verge Extra de les Borges Blanques: 17, 18 i 19 de gener de 2014

-       Festa de l'Oli de l'Albi: 2 de març de 2014

-       Fira de l'Oli i la Pedra de Vinaixa: 30 de març de 2014

Presentació de la 19a Mostra Gastronòmica de les Garrigues a la Fira de Lleida (foto: Consell Comarcal)

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa