Notícies

  Dilluns, 30 de setembre de 2013

Les Borges tindrà un grup de guies locals per oferir visites guiades per la població

L'ajuntament vol presentar aquest projecte aquest novembre

El regidor de Cultura, Francesc Macià, ha anunciat que el consistori treballa en un nou projecte de formació d'un planter de guies locals que oferirà visites guiades a les Borges.

Així ho ha dit després de la celebració de les Jornades Europees del Patrimoni a la capital de les Garrigues, que van finalitzar ahir amb una trentena de participants.

Segons Macià està previst que aquesta iniciativa, que també es promocionarà a través del web i les xarxes socials de l'Ajuntament, "es posi en funcionament al novembre". L'objectiu és "aprofitar al màxim els recursos públics per promocionar el potencial turístic del municipi no només en dies concrets, sinó durant tot l'any i a través d'historiadors i aficionats a la història local, bons coneixedors del patrimoni de les Borges", ha afirmats.

Per dur a terme aquest projecte la regidoria de Cultura comptarà amb un equip de cinc o sis persones, format entre altres per Montse Esteller, Marc Macià i Montse Farrús que ja van exercir de guies el passat cap de setmana durant les Jornades, fet que van servir d'assaig per al futur programa.

Tots ells s'han format com a guies turístics a través d'un curs del Consell Comarcal on han ampliat els seus coneixements sobre els diferents camps econòmics, culturals i socials de les Garrigues, amb especial interès per la part patrimonial i gastronòmica.

Alta participació en les activitats del cap de setmana

D'altra banda 362 persones van prendre part diumenge en el 20è Dia de la Bicicleta fent el tradicional recorregut fins a Sant Salvador. Enguany el premi al ciclista més gran va ser per Marcel Arrufat, de 77 anys, que l'ha guanyat en les últimes tres ocasions, mentre que els bessons Pau i Marc Torres, de 3 anys, van obtenir el trofeu al participant més jove.

El regidor d'Esports Francesc Mir, que va entregar els guardons juntament amb la regidora de Governació Núria Palau, ha destacat el caràcter popular d'aquesta pedalada, "on s'hi barregen ciclistes professionals i gent empenyent cotxets de criatures per tal de passar un matí agradable gaudint de l'entorn i fent salut". La sortida va acabar amb un esmorzar popular.

Imatge de la visita cultural a la Capelleta aquest cap de setmana (foto: Ajuntament de les Borges)

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa