Notícies

  Dimarts, 31 d'octubre de 2017

Les Borges canvia l'escut heràldic i l'Ajuntament passarà a denominar-se Paeria

Els canvis es fan per adequar l'escut a la normativa i també "en un sentit històric". A més, es preveu també canviar la bandera del municipi un cop l'escut ja estigui validat

El ple ordinari de l'Ajuntament de les Borges Blanques celebrat ahir dilluns (era la sessió corresponent al setembre, que es va ajornar a causa de la celebració del referèndum de l'u d'octubre) va aprovar per unanimitat la nova proposta d'escut heràldic per adequar-lo a la normativa vigent, així com el restabliment de la denominació històrica de Paeria de les Borges Blanques.

Segons va explicar a la sessió plenària la regidora Núria Palau, "el passat ple del 27 de juliol, i seguint l'informe del Centre d'Estudis de les Garrigues, vam presentar el nou escut de les Borges perquè s'adeqüés a la normativa i també fos el que toca un sentit històric". Un cop passat el període d'exposició pública, ara quedava sotmetre el canvi a votació en ple, que ho ha aprovat per unanimitat dels 13 regidors. Caldrà, finalment, que el nou escut heràldic quedi validat pel Departament de Governació i Administracions Públiques i per l'Institut d'Estudis Catalans.

Palau ha afegit que l'equip de govern té previst també fer un fulletó explicatiu per donar a conèixer a la ciutadania els canvis a l'escut i també fer obrir un procés participatiu per escollir la nova bandera de la ciutat, que haurà d'incorporar l'escut ja modificat, una vegada estigui aprovat. El ple també va aprovar per unanimitat recuperar la denominació històrica de Paeria de les Borges Blanques, en lloc d'Ajuntament, un canvi que no tindria cap afectació a nivell de funcionament.

Característiques del nou escut heràldic de les Borges

Els canvis que presentarà l'escut de les Borges Blanques per adequar-lo a la normativa i que han estat avalats per un informe del Centre d'Estudis de les Garrigues són els següents: té una nova forma acaironada en un fons d'or, amb quatre pals de gules ressaltant sobre el bou d'argent sobremuntat per un ram de lliri de sinople movent la punta i amb tres flors de lis nodrides, d'argent, a cada extrem, amb una corona de ciutat per timbre.

Disseny aproximat del nou escut de les Borges Blanques (treball propi)
Mir i Palau, amb el nou escut heràldic de les Borges (foto: ABB).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa