Notícies

  Dilluns, 13 de novembre de 2017

Les Borges destina 100.000 euros a arranjar les façanes del nucli històric

Inicialment, la xifra era de 50.000 euros. Des del març, el consistori ja ha acceptat 10 obres

La Junta de Govern de l'Ajuntament de les Borges Blanques ha aprovat modificar el projecte d'Intervenció Integral del seu Centre Històric per doblar l'import inicialment previst per a subvencionar l'arranjament, millora o rehabilitació de façanes en edificis privats, inclosos dins de l'esmentat projecte. D'aquesta manera, la iniciativa disposarà de 100.000 euros, en lloc dels 50.000 que es preveien, i estarà cofinançada per la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament borgenc, segons informa aquest a la nostra emissora.

Al març va entrar en vigor l'Ordenança reguladora per a l'atorgament de subvencions per a la rehabilitació de façanes en el nucli antic, i el consistori ja ha acceptat 10 obres per un import de 56.495,85 euros, dels quals se subvencionaran 23.118,50 euros.

Els carrers de l'àrea urbana que reben subvencions són: Marquès d'Oivart, la Capella, Castell Alt, Camí del Cementiri Vell, Maria Lois López, Joan Maragall, Avemaria, Raval de Lleida, Passeig del Terrall i Ensenyança. Les obres les poden dur a terme tant propietaris com llogaters d'edificis i la subvenció serà del 50% del pressupost, fins a un màxim de 3.000 euros per actuació, sempre que aquestes estiguin executades, pagades i amb la documentació pertinent presentada al consistori abans del 30 de juny del 2018.

Finalment, també es podran acollir a aquests ajuts les actuacions que contemplin la reparació de les parts d'obra en mal estat, decapar la totalitat de la façana, neteja de les parts de pedra, restauració singular d'elements escultòrics o tractaments ornamentals, reconstrucció o restitució d'elements deteriorats o desapareguts, pintura dels arrebossats de l'edifici, neteja i tractament adequat dels paraments petris o ceràmics i dels elements de tancament, neteja dels esgrafiats i de la serralleria i elements metàl·lics que formin part de la façana, i la retirada i recol·locació dels elements i/o instal·lacions que tenen incidència en el paisatge urbà.

Una façana rehabilitada recenment al Centre Històric de les Borges (foto: Aj. Borges).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa