Notícies

  Dijous, 3 d'octubre de 2013

Les Borges participa en el projecte de dinamització dels locals buits dels nuclis antics dins el Pla de Barris

S'obriran les portes dels locals buits el proper dissabte, 5 d'octubre

El passat dilluns, 30 de setembre, el secretari d'Habitatge i Millora Urbana del Departament de Territori i Sostenibilitat, Carles Sala, va presentar una  campanya conjunta de dinamització dels locals buits dels nuclis antics de municipis que formen part de la Xarxa de Barris amb Projectes, dins el Pla de Barris que impulsa la Generalitat de Catalunya.  

Van ser presents a l'acte de presentació els representants municipals de les localitats on es durà a terme la campanya, que, a més de les Borges Blanques, són les següents: Barcelona, Castelldefels, el Pont de Suert, l'Arboç, la Bisbal d'Empordà, la Pobla de Segur, Olot, Sant Pere de Torelló, Solsona, Tortosa i Ulldecona.

L'any 2007 es va crear la Xarxa de Barris amb Projectes per impulsar l'intercanvi d'experiències  entre els ajuntaments que desenvolupessin un pla de barris. L'any 2009, es va posar en marxa la subxarxa de nuclis antics que va començar a treballar la dinamització del comerç de proximitat per tractar-se d'una prioritat compartida per tots aquests municipis amb l'objectiu de recuperar la centralitat comercial dels nuclis antics perquè tornin a ser el seu referent social.

'Aixequem les persianes'

Al 2012 bona part d'aquests ajuntaments van tenir la necessitat de dinamitzar també els locals buits dels nuclis antics i dels barris. És per això que aquests 12 municipis han decidit iniciar unes jornades de portes obertes durant les quals es podran visitar els locals buits que estan situats en punts estratègics de la ciutat i que poden ser una oportunitat atractiva per a emprenedors que vulguin instaurar-hi els seus negocis. L'acció que emprendran els ajutaments sota el lema "Aixequem les persianes", consisteix en obrir les portes de tots els locals buits adherits a la campanya el dissabte 5 d'octubre.

El Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat aporta el suport necessari per unificar la imatge de la campanya i fer-ne la difusió. La campanya també compta amb el suport de diverses associacions de comerciants i el Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya del Departament d'Empresa i Ocupació.

Carles Sala en el moment de la presentació de la campanya, el passat dilluns (foto: dep. Territori i Sostenibilitat)

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa