Notícies

  Dijous, 3 d'octubre de 2013

Artistes i empresaris exposen a les Borges per incentivar l’obertura de nous negocis als locals buits del nucli antic

En el marc de la campanya 'Aixequem les persianes' que impulsa la Generalitat de Catalunya

Vuit locals buits del nucli antic de les Borges s'obriran al públic aquest dissabte, 5 d'octubre, amb l'objectiu de captar possibles emprenedors que hi vulguin instal·lar un negoci. Artistes, emprenedors, dissenyadors i empresaris exposaran els seus productes als aparadors d'aquests immobles sota el lema "Aixequem les persianes". El regidor de Promoció Econòmica, Jordi Ribalta, creu que aquesta iniciativa "ajudarà a dinamitzar el sector comercial del municipi donant a conèixer el nucli antic de les Borges, un lloc idoni per muntar-hi un negoci". Les Borges Blanques és un dels dotze municipis catalans que participen la una campanya de dinamització de locals buits en nuclis antics engegada per la Generalitat.

Els propietaris d'aquests immobles, situats a la Plaça i als carrers Nou, Raval del Carme, Carnisseria i Ensenyança, els posaran a disposició dels ocupants, que hi exposaran els seus productes, com roba de pell, productes d'alimentació gourmet i vi de la comarca, i també els seus projectes, com les creacions d'un dissenyador artístic i arquitecte tècnic -guanyador del cartell de la Fira de l'Oli 2012- i les d'una emprenedora que realitza patronatge i disseny de moda, així com una piscifactoria, sorgida del Centre d'Empreses Innovadores de les Borges (CEI). Tots aquests locals formen part de la llista de locals inactius elaborada durant aquest 2013 per l'Ajuntament de les Borges, que també en va detallar les característiques i va fer propostes sobre els usos que podrien tenir. El regidor Jordi Ribalta creu que l'adhesió a la campanya "és una oportunitat per fomentar el comerç i que beneficiarà a més d'un sector de la població".

La campanya, que s'emmarca en el Pla de Barris de la Generalitat, es va presentar dilluns amb el secretari d'Habitatge i Millora Urbana del Departament de Territori i Sostenibilitat, Carles Sala, i implicarà que es puguin visitar locals buits situats en llocs estratègics per a la vida comercial per iniciar-hi nous negocis.

El regidor Ribalta presentant la campanya en un dels carrers del centre de les Borges (foto: Ajuntament de les Borges)

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa