Notícies

  Divendres, 12 de gener de 2018

La 55a Fira de l'Oli i les Garrigues tindrà espectacles de cuina en directe de 3 xefs amb 4 estrelles Michelin

Segons els organitzadors, el certamen ha assolit el 100% d'ocupació amb 160 estands

Ahir al vespre, el Parador de Lleida va acollir la presentació territorial de la 55a Fira de l'Oli Qualitat Verge Extra i les Garrigues, que es farà a les Borges Blanques els dies 19, 20 i 21. En aquesta edició es vol valorar l'oli verge extra com a element bàsic de la cuina de qualitat, basada en la dieta mediterrània, i com a font de salut i de prevenció de malalties cardiovasculars. Així ho va explicar l'alcalde de les Borges, Enric Mir, durant la presentació.

El fitxer d'àudio no està disponible temporalment.

Mir també va anunciar que el Premi Cultura de l'Oli 2018 ha estat concedit al doctor Eduard Escrich, pels seus més de 30 anys estudiant la relació entre la nutrició i el desenvolupament del càncer.

El fitxer d'àudio no està disponible temporalment.

Com ja vam explicar des d'aquesta emissora, la Fira de l'Oli serà inaugurada per l'escriptora i periodista Pilar Rahola, el divendres al matí, mentre que la clausura anirà a càrrec de l'exdiputada garriguenca al Parlament de Catalunya, Ramona Barrufet.

El fitxer d'àudio no està disponible temporalment.

D'altra banda, el gerent del Patronat Fira de les Garrigues, Jordi Ribalta, ha explicat les activitats més destacades que podran trobar els visitants i expositors durant els tres dies.

El fitxer d'àudio no està disponible temporalment.

Durant l'acte de presentació, Ribalta també va anunciar que ja ha assolit el 100 per cent d'ocupació d'expositors presents al certamen amb 160 estands. A més, aquest any hi ha un rècord històric pel que fa als expositors al Pavelló de l'Oli, superant els 31 de l'any 2015.

El fitxer d'àudio no està disponible temporalment.

Ribalta també ha destacat que enguany hi haurà, cada dia al vespre, un xou cooking en directe, amb tres reconeguts xefs que acumulen quatre estrelles Michelin, com el Fran López dels restaurants 'Xerta' de Barcelona i 'Villa Retiro' a Xerta, cadascun amb una estrella, el Xixo Castaño del restaurant 'Malena' de Gimenells, i el Jeroni Castell del restaurant 'Les Moles' d'Ulldecona, tots dos amb una estrella, i que cuinaran algunes de les seves conegudes exquisideses amb oli d'oliva verge extra de les Garrigues.

El fitxer d'àudio no està disponible temporalment.

A més a més, a l'acte també hi van intervindre els alcaldes de Lleida, Àngel Ros, el de Penelles, Eloi Bergós, que també és diputat a la Diputació de Lleida, i el d'Agramunt, Bernat Solé, que aquest any serà un dels protagonistes convidats al certamen, ja que la Fira de l'Oli i les Garrigues s'agermana amb la del Torró i la Xocolata a la Pedra d'Agramunt.

La presentació, que va acabar amb un tast d'olis, vins i productes de la terra, va estar amenitzat per la soprano borgenca Mariona Herrera, acompanyada al piano per Marta Mesalles.

Aquesta va ser la primera de les presentacions d'aquesta 55a edició de la Fira de l'Oli, que també es presentarà demà dissabte al Mercat de la Concepció de Barcelona i diumenge a Cervià de les Garrigues.

La presentació de la Fira de l'Oli es va fer al Parador de Lleida.

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa