Notícies

  Dimarts, 15 d'octubre de 2013

Setmena d'alt risc d'incendis forestals a la meitat sud de Catalunya

Coincideix amb l'acabament de la prohibició d'encendre foc en terrenys forestals

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural alerta d'un increment del perill d'incendi al llarg d'aquesta setmana. Demà s'activarà el nivell 2 del Pla Alfa a les comarques de la meitat sud de Catalunya i les comarques limítrofes de Lleida i Barcelona a causa de vents de ponent i mestral que comportaran una punta màxima de perill amb perill alt i, puntualment, perill molt alt a la meitat sud.

Després d'un estiu durant el qual l'estat general de la vegetació ha estat millor del que és habitual, aquestes darreres setmanes s'ha produït un progressiu empitjorament molt evident en el cas del sud de Catalunya. Aquest estiu les  pluviometries han estat, en general, superiors a les habituals per a l'època. El mes de setembre i el que portem d'octubre presenten una pluviometria més escassa i irregular, sobretot a la meitat sud del país. Així, hi ha zones on l'absència de precipitacions és més evident, sobretot a part de les Terres de l'Ebre on ja fa pràcticament quatre mesos que no cauen 10 mm en un mateix dia.

Final de la prohibició d'encendre foc

Aquest increment de risc coincideix precisament amb l'inici de la campanya de notificacions de crema d'enguany. Les notificacions s'han de formalitzar un cop finalitzat el període de prohibició de fer foc al bosc que va del 15 de març al 15 d'octubre.

Es recorda que és obligatori comunicar prèviament als ajuntaments on i quan es preveu realitzar la crema, i que la crema està subjecta a condicions per a la seva execució. Entre altres condicions que especifica la comunicació de crema, no es podran dur a terme amb el nivell 2 del Pla Alfa activat o si hi ha un avís de vent emès pel Servei Meteorològic de Catalunya.

El nivell 2 del Pla Alfa implica una vigilància exclusiva d'incendis forestals que significa el control de columnes de fum i de llocs predeterminats d'especial risc, i també la posada en servei de punts de guaita, entre altres mesures.

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa