Notícies

  Dimecres, 16 d'octubre de 2013

Les Borges ret homenatge al president Companys en el 73è aniversari del seu afusellament

Amb actes a càrrec de la secció local d'ERC i de l'ajuntament

El passat dimarts, 15 d'octubre, va fer 73 anys que els franquistes van afusellar Lluís Companys,  que va ser president de la Generalitat de Catalunya entre el 1934 i el 1940. L'assassinat es va perpetrar a  dos quarts de set de la matinada al fossar de Santa Eulàlia del castell de Montjuïc, a Barcelona, quan tenia 58 anys.

A les Borges, la secció local d'ERC i l'Ajuntament van celebrar un acte en memòria del president màrtir que, segons informa SomGarrigues, se celebra a la capital de les Garrigues des de l'any 1995. Primerament, a les 20 hores, els republicans, amb la presència del diputat Albert Donés, van recordar la figura del president i van fer-li la ja tradicional ofrena floral.

Seguidament, a les 20:30 hores, l'Ajuntament de les Borges Blanques, amb l'alcalde, Enric Mir, i el regidor de Cultura, Francesc Macià, al capdavant, i amb la resta de regidors de l'equip de govern i també d'ERC i la CUP i el president del Consell Comarcal de les Garrigues, Juli Muro, presents a l'acte, va retre homenatge a Companys i li van fer l'ofrena floral. En acabat, uns alumnes de l'escola de música van tocar 'Els segadors'. En els dos actes s'hi van congregar unes cinquanta persones que van cantar 'Els segadors'. L'acte va acabar amb crits de "Visca Catalunya lliure".

ERC es querella a l'Argentina contra l'afusellament de Companys

Segons el 324, la querella reclama que es jutgi "la detenció il·legal, tortura, violació del procés i afusellament" del president Lluís Companys i de 45 alcaldes i 2 diputats d'Esquerra, i que es tractin com a crims contra la humanitat perpetrats per un règim feixista.

A més, ICV ha anunciat que han decidit personar-se en la causa oberta a l'Argentina per ampliar-la a tots els militants del PSUC represaliats durant la dictadura. El procés contra el franquisme es va iniciar a l'Argentina fa aproximadament un mes, quan la justícia d'aquest país va emetre una ordre de detenció internacional contra quatre membres dels cossos de seguretat espanyols presumptament implicats en casos de repressió i tortures durant la dictadura franquista.

Els regidors de l'equip de govern, durant l'homenatge a Companys (foto: MA)
ERC de les Borges, amb la presència del diputat Albert Donés, va recordar el president (foto:MA)

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa